Agh! Vrijdag 13 mei 2002

Lieve BakBuren 

Even een persoonlijke vraag….

Heb je last van friggatriskaidekafobie oftwel paraskevidekatriafobie?

Komende vrijdag wordt vrijdag de dertiende en beide lange woorden betekenen een angst voor vrijdag de dertiende. Wordt het een griezeldag? Of gruwelijk leuk?

Sommige mensen hebben zo’n probleem met deze Friday the Thirteenth dat ze op die dag niet eens het huis uit durven te gaan. Wij gaan hoogstwaarschijnlijk komende vrijdag overdag ook het huis niet uit. Niet vanwege de angst, maar vanwege al onze bakwerkzaamheden… Hi hi!

Deze week hebben we een assortiment samengesteld om je beschermen tegen vampieren en allerlei andere bijgeloven.
Het wordt dus zeker de moeite waard om thuis te blijven – niet alleen vanwege al dat bijgeloof maar gewoon omdat je al dat lekkere brood op tijd op moet komen halen! Duim je voor ons dat er geen stroomstoring komt …?

Vanaf deze vrijdag gaan we terug naar onze ‘oude’ manieren – je mag binnenkomen, je kiest zelf je brood en we pakken het dan voor je in. Net zoals vroegâh (dwz vóór Corona). Iedereen doet nu weer ‘gewoon’ z’n boodschappen in de supermarkt, gaat uit eten, naar feestjes etc. Dus wij willen ook weer graag terug naar ‘normaal’. Neem je zelf weer je draagtasje mee voor je bestelling?

Even voor de duidelijkheid – heb je een Corona-virusje, kom dan niet binnen! Please.

Mocht je liever dat we een tasje voor je maken, dan kan dat ook. Dit gaan we wel afbouwen in de komende weken. Laat het ons maar weten. We willen dat niemand zich oncomfortabel en onveilig voelt bij ons in de bakkerij.

Ons vrijdag-de-dertiende assortiment voor deze week wordt:

* Ons ‘gast’ brood: Knoflookbrood met peterselie

Gemaakt met goede knoflook en het ruikt verrukkelijk! Een heerlijk aanwezige milde knoflooksmaak, maar niet zo overdreven dat je mond er droog van wordt. Gelukkig is er wel genoeg knoflook aanwezig om je te beschermen tegen de rondvliegende vampieren op de Breek deze vrijdagavond. 

Misschien weten jullie dat al, maar als je last van knoflook-adem hebt, dan helpt het kauwen van verse peterselie om de geur te neutraliseren. Vandaar dat we peterselie hebben toegevoegd. Win win hè!

Misschien een idee om te zorgen dat je partner óók een plakje eet, anders zullen het niet alleen de vampieren zijn die wegblijven uit je slaapkamer…..Tenzij je weer wilt beginnen met die 1,5m afstand houden…

€4,95 per busbrood, artisanale freeform of 8 bolletjes (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt

* Patisserie: Sinaasappel Madeleines

Volgens bijgeloof – en daar zijn we mee bezig deze week – als je wilt dat iemand verliefd op je wordt, dan geef je hem of haar een sinaasappel. Dat blijkt te werken. (En rozen zijn te duur…)

Als je jouw oogappel een zakje van onze kleine sinaasappel Madeleine cakejes geeft, dan ben je bijna verzekerd dat hij/zij op je zal vallen. Die zijn zooooo lekker. En we doen er 13 in een zakje – een bakkersdozijn – gewoon, omdat het vrijdag de 13e is. Bijgeloof kan wat voordelen hebben ;=)

Onze sinaasappel Madeleines waren de allereerste patisserie die we bakten op onze eerste bakdag in mei 2013. Sindsdien zijn ze één van de bakkerijtoppers gebleven. 

Mocht je niet weten wat een Madeleine is, laten we je dan even bijpraten. Een Madeleine is een klassieke Franse patisserie: een luchtig cakeje in de vorm van een schelp. ‘Madeleine’ zou in de 18e eeuw een boerin zijn geweest, die het onverwachte bezoek van hertog Stanislaus Leszczyński (jazeker, wie kent hem niet!) kreeg. De inventieve Madeleine zou deze cakejes hebben gebakken met wat ze op dat moment in huis had. Slimme tante die boerin. De Franse schrijver Marcel Proust wijdt in zijn bekendste werk À la recherche du temps perdu (Op zoek naar de verloren tijd) enkele bladzijden aan Madeleines. Hij glijdt weg in herinneringen en associaties…. zijn herinneringen zijn bijna net zo lang als onze emails… ;=)


€4,25 voor een zakje van 13 stuks

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). 

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.