WEEK 51: VRIJDAG 24 DECEMBER 2021
Daar zijn we dan voor de laatste keer dit jaar! Sodeknetters, wat is 2021 omgevlogen zeg!
Ons uitgebreide Kerst assortiment voor dit jaar. Deadline voor bestellingen deze week is woensdag 22 december om 13u. De eerstvolgende bakdag is vrijdag 7 januari 2022.
Ondanks dat het lijkt alsof Kerst bijna gecanceld is met de lockdown, doen wij helemaal ons best om bij iedereen voor wat bak-gezelligheid te zorgen.
Als er iets is om je meteen in de Kerstsfeer te krijgen dan is dit het wel. Dit is ons Kerstbrood vanaf het begin van onze bakkerij in 2013.
Het is een licht volkoren gistbrood met een duidelijke walnoten smaak. Door het toevoegen van (veel) rode wijn ontstaat er een aantrekkelijke diepe bijna paarse kleur. Maar wees niet bang, het smaakt niet naar wijn hoor… De alcoholistische beleving hebben we dit keer in onze Christmas Cakes gestoken.
Het is heerlijk om dit brood op te eten zoals het is, maar als je het combineert met kaas (alle soorten zijn mogelijk) dan heb je in één klap een kaas-plank-gang. Daardoor is het heel geschikt voor de eerste of tweede Kerstdag als afsluiter. Of voor op 31 december, want het kan ook prima ingevroren worden. Dit brood even toasten voor bij je kaasplankje is echt een super idee…
€5,50 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600 gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
* Ons feestdagen glutenvrije brood: het Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
BAKSELS
* Kerst assorti-dozen NIEUW, NIEUW, NIEUW
Jayne wil dit al j-a-r-e-n doen – en nu is het uiteindelijk zo ver! Excited? Absolutely!
We willen voor die ‘ooo aah’ verrassing zorgen zoals wanneer je een doos chocolaatjes opent. Je doet de deksel open en…daar uitgestald voor je neus is een verleiding van allerlei lekkere dingen. Welke moet je nou als eerste kiezen?
Maar in plaats van chocolaatjes vullen we deze doosjes rijkelijk met onze verrassende lekkere top-baksels.
Elke doos bevat 5 verschillende lekkernijen met 3-4 stuks van elke baksel (dat is afhankelijk van hoeveel we erin kunnen doen en toch de deksel nog dicht kunnen krijgen, haha). Dat betekent 15-20 stukjes gebak in een liefelijke kadodoos (18x12x3 cm), met een rood-wit touwtje erom en een kerststicker om het dicht te plakken.
Er is zelfs zelfs nog genoeg ruimte op de doos om je eigen kerstwens erop te schrijven mocht je het als kado willen geven. Tevens zijn de baksels een aantal dagen goed houdbaar.
Kies uit een ‘vol-met-alles‘ assortiment (dwz dat er suiker, boter, bloem, alcohol enz in zit), of een ‘vrij-van-alles‘ assortiment. Die zijn gluten-, suiker- én lactosevrij.
De vol-met-alles assorti-doos inhoud, in volgorde van de foto’s: amandel-sinaasappelbloesem cake, boozy brownies, rum truffels (romkugler, nieuw!), citroen-lavendel blondies en sinaasappel Madeleines.
Vrij-van-alles assortiment-doos inhoud, in volgorde van de foto’s: Good-for-the-Soul brownies, haver-kaneel bommetjes (nieuw!), Botox blokjes, amandel-kokos cake (als blokjes ipv een punt) en banana breakfast bars (nieuw!). Gluten-, suiker- én lactosevrij.
€11,50 per assorti-doos: denk je aan bij je bestelling om te melden of je de vol-met-alles of vrij-van-alles wilt?
* Kerst patisserie: Hazelnoten-bosbessen Kersttaart (toevallig ook nog eens glutenvrij)
Sappige bosbessen in een beslag van gemalen hazelnoten, ricotta, een beetje citroenrasp en een vleugje gember. Afgetopt met nog meer bosbessen en grof gehakte hazelnoten. Mjam!
Het is meerdere dagen goed houdbaar, dus je kan hier het hele weekend van genieten. Perfect als dessert voor bij je Kerstdiner, maar het is zelfs een chique verwennerij als ontbijt of een stuk luxe als een lekker ‘iets’ voor bij de koffie of thee mocht je ineens tegen dat lockdown dippie aanlopen… Hadden we je ook al verteld dat het glutenvrij is?
* Traditionele Engelse Christmas Cakes