Moederdag assortiment: vrijdag 6 mei 2022

Lieve BakBuren

Deze week hebben we woensdag Dodenherdenking en donderdag is het weer  Bevrijdingsdag.

Normaal gesproken zouden we hier een speciaal assortiment voor verzinnen, maar dit jaar gaan we de spotlight op iets anders zetten: Moederdag! Komende zondag 8 mei is het Moederdag, dus bij deze een hint voor iedereen die het al (bijna) vergeten was….We hebben wat erg leuke en lekkere dingen bedacht zodat jij kunt scoren. (Je kunt ons later bedanken, hihi).

Ons Moederdag assortiment voor deze week wordt dus:

* Het Moederdag ‘gast’ brood : de beste BuiksloterBakery brioche 

Sappig, zacht en luchtig….Neeeee….we hebben het niet over je moeder, maar over onze brioche. Duuhhhh. 

In de loop van onze bak-jaren hebben we een flink paar brioche recepten versleten. Een paar jaar geleden heeft Jayne een nieuwe brioche aanpak geprobeerd (gebruik gesmolten boter en zet de hele boel een nacht in de koelkast) en het resultaat was uitmuntend. Dit was – en nog steeds is – onze allerlekkerste brioche. Oh zo zacht, sappig, boterig met net de juiste hoeveelheid honing (in plaats van suiker) om het een zoete kietel te geven. Alsof een engeltje op je tong piest.

Onze brioche is perfect voor het Moederdagontbijt of de zondagse brunch (vergeet je niet een bosje bloemen te kopen, Pappa?). Je kunt een plakje lekker insmeren met roomboter (uiteraard), jam, Nutella, pindakaas en/of een kaas. Volgens onze chefkok Sjoerd is brioche een chefs droombrood: het maakt de beste boterhammen, tosti’s en wentelteefjes (dat is pain perdu in het Frans, en helaas  geen turning bitches in het Engels).

Hoe dan ook, pas op voor je bedlakens: toastkruimels, plakkerige jam en Nutella van een onvergetelijk ontbijt-op-bed kunnen daarna voor onvergetelijke nachten zorgen….kriebelend en plakkerig ;=)))

€4,95 per alleen als busbrood te krijgen

* 1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrijbrood: Mega-meerzadenbrood (a.k.a The Brick of Baksteen) 

Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.

Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten en beetje havermeel.

Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).

Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis naar geroosterde noten. Mjam!

€9,75 voor ca 900g

* Moederdag Ma-tisserie: Chocolade chip blondies met sesam

Nederland kent een hoog gehalte blonde dames, en dus blonde moeders. Vandaar deze week de ‘blondies’ in het assortiment (excuses voor al die brunetten, zwartharigen en rooien…!). 

Brownies zijn alom bekend, en onze chocolade cheesecake brownies zijn altijd populair in onze bakkerij, maar blondies zijn minder beroemd en  toch onwijs lekker. Deze bestaan uit een vanille-cake bezaaid met pure chocolade, sesampasta (tahin) en afgetopt met een snufje Maldon zeezout. Mjam, mjam. 

€4,75voor 6 goede blokken 

* Vrijvanallesbehalvesmaak Ma-tisserie: Botox blokjes (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én zekers erg smaak-VOL)

Deze sappige citroen-amandel cake puilt uit van leeftijds-tartende en huidverbeterende vitaminen. Perfect voor een moederdag assortiment in plaats van anti-rimpel crèmes vol wazige ingrediënten die je niet eens kan uitspreken. 

De cake z’n warme glow komt van de kurkuma die ook nog eens een lading ontstekkingremmers in zijn mars heeft: zeer goed voor krakende botten en een fiets-huid (wind-en-koude-en-regen-en-zon…).

Wij gebruiken amandelmeel – vandaar dat het een glutenvrije cake is – en amandelen zijn erg voedend. Ze zitten bakkenvol vitamine E, dat ook wel de beauty vitamin wordt genoemd. En die vitamine E pleegt oorlog tegen vijandige vrije radicalen die je huid bombarderen. Ook zit het amandelmeel boordevol magnesium dat goed is voor de bloedsomloop. 

Misschien valt het je op dat er kleine gaatjes aan de oppervlakte van de cake zitten. Wel, dat is voor een citroen-honing drizzle die we er overheen kwasten wanneer de cake warm uit de oven komt. Dat drenkt dan lekker diep door zodat het nog sappiger wordt. Je zou eventueel je familie dit weekend ook wijs kunnen maken dat dit de gaatjes zijn van de botox naald…

Kortom, met de vele schoonheidscomponenten die huid- en gezondheidsbevorderend zijn (mooi woord voor Scrabble), dan hebben jullie misschien hetzelfde dilemma als Jayne: moet ik het Botox blokje nou opeten….of rechtstreeks op mijn gezicht smeren? 

€4,75 voor 6 blokken

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). 

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een reactie