Vrijdag 16 oktober 2020

Lieve BakBuren

BAK! begint nu zijn eigen leven te leiden! Het is verbluffend hoe enthousiast het wordt ontvangen. En dat zelfs all over NL. In deze tijd van besmettingen is het leuk om te zien dat er ook een goedaardige aanstekelijkheid mogelijk is: BAK!ken is besmettelijk :=)
 
Als je een kopie van BAK! hebt besteld, laat het ons dan weten welke vrijdag je het zou willen komen ophalen? Dan kan Jayne er alvast een persoonlijk bericht in schrijven. Anders vrezen wij dat de rij voor ons huis zal oplopen als zij het 'live' moet signeren. En die opstoppingen in deze Corona-tijd willen we juist vermijden, toch? 
 
We zullen zorgen dat we in de komende maanden altijd boeken voor jullie beschikbaar hebben om te kunnen kopen. Dus we've got you covered voor verjaardagen, Sinterklaas en de de Kerst. And beyond…
 
Maar terug naar deze week. Met meer richtlijnen en beperkingen in aantocht in de persconferentie van vanavond betekent dat vast dat we weer van huis uit gaan werken. Dus we hebben alvast wat baksels bedacht waar jullie naar uit zullen kijken voor je (thuis) lunch van elke dag….
 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen.
Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen.
No cash please.
 

Ons crunch-in-je-lunch assortiment van deze week is geworden:

 
* Het gast brood: Knabbel-en-Babbel brood
Het perfecte brood voor wanneer je minder pit hebt in pittige tijden. (We horen je grommen met deze woordspeling…).
Behalve veel zonnebloempitten zit er ook biologisch Nederlands gebuild tarwemeel en haver in dit brood. Plus een klein beetje honing.
Dit brood kan echt met alle soorten beleg, zowel hartig als zoet. Je voelt je direct gezonder worden als je er al naar kijkt met al die goede ingrediënten.
Dus als je deze week voelt dat je energie, moed en puf op een laag pitje staat, pep je dan op met onze Knabbel-en-Babbel brood. Voor nèt dat beetje crunch in je lunch en een glimlach op je gezicht. 

Knabbel&Babbel brood2 Knabbel&Babbel brood2

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) –geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, bolletjes of freeform wilt
 
 
* Patisserie: Hazelnoot-chocolade ricottataart (ook glutenvrij)

De winterse variant van één van onze meest geliefde taarten (de bosbessen walnoten ricottataart).

Vol hazelnoten en chocolade (puur en karamel), in een ricottabeslag met een kietel gemberpoeder en een vleugje citroen is het onmogelijk om hier niet gek op te zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, het blijft zeker een week lang goed vers in de koelkast.

Dus wanneer je het 'Zoomen en Skype' zat bent, en je hebt een kleine pick-me-up nodig, dan is dit op jouw lijf geschreven. Oh ja, en het is ook toevallig glutenvrij. Op je lijf dan nog beter geschreven? ;=)

Hazelnoot & choc ricotta taart 1 Hazelnoot & choc ricotta taart 1
Hazelnoot & choc ricotta taart 1 Hazelnoot & choc ricotta taart 1

4,95 per 1/4 taart; €18 per hele ronde taart van 23cm doorsnede

 
* Het gluten-vrije-derde-vrijdag-van-de-maand brood: Magnifique multizadenbrood
Dit viel zo in de smaak toen het net 'nieuw' in ons assortiment in januari kwam, dat we het snel weer van stal wilden halen.
Een glutenvrij brood dat doet denken dat het een 'normaal' glutenvol brood is. Jayne weet wanneer het een winnaar is, omdat Sjoerd dan vraagt, 'Dit was toch niet je glutenvrije testje?' TisWelLekkerHoor…zoiets…
 
Bomvol lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten, is dit een groot brood. Het weegt bijna een kilo! Met als basis volkoren rijstemeel en een beetje gist om het te laten rijzen, bakken we dit in onze langwerpige 'Brick' broodvormen van 24 cm.
Een bammetje van dit brood smeekt om belegd te worden. Onze favoriet op dit moment is een klodder (zelfgemaakte) mayonaise met een plak komijnekaas of gerookte zalm daarop. De kruim is stevig genoeg om allerlei belegsoorten te kunnen dragen, van hartig tot zoet en van droog tot nattig. Oh happy day! Thuiswerken is niet zo erg.
 
GV multizadenbrood1 GV multizadenbrood1

€8,95 per langwerpig brood (900+ gram)

 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_4
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.