Vrijdag 26 januari 2018

Lieve BakBuren

We horen een gejuich in de wijk vanaf onze keukentafel: Hollandse kaasbrood en chocolade deze week!
Ons gast brood – het über populaire Hollandse kaasbrood – heeft geen voorstelronde nodig. Maar het chocolade deel van de patisserie wel….boozy brownies. Die smaken net zo heerlijk (hik, hik) als ze klinken volgens de proefkonijnen, oeps ophalende bakburen, afgelopen vrijdag toen we ze als testje voor het eerst serveerden.
En we vergeten onze vrijvanalles fans – of bakburen met (suikervrije) voornemens – ook niet. Voor hun hebben we een chocolade traktie in de vorm van vijgen & dadel truffelblokjes. Vrij van alles (gluten, suiker, lactose)…behalve smaak.
Last, but certainly not least – ons vaste brood, het rogge zuurdesem.

Ons volop verwennerij assortiment voor deze week is geworden:

* Het  ‘gast’ brood: Hollandse kaasbrood
Joepie, daar is ie weer! Dit gistbrood zit vol blokjes belegen Hollandse kaas. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’, dan is dat ook precies wat we bedoelen: er zit echt veel kaas in. We hebben er ook nog wat kruiden aan toegevoegd. Dat geeft wat aantrekkelijke groene spikkels die goed afsteken in een zee van gele tinten van (gedeeltelijk gesmolten) kaasblokjes.
En de geur….als je vrijdag langs het bakhuis over het Vikingpad loopt, dan zal je dit zeker kunnen ruiken. Je maag gaat dan vanzelf knorren. Maar dat wordt dan dus wel even wachten tot 17u wanneer de ophaaltijd ingaat ;=) Dit is onvoorstelbaar lekker – lichtwarm te eten, koud, in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’ of als je nog over hebt – een dag later.

Hollandse kaas brood gesneden Hollandse kaas brood gesneden
Hollandse kaas brood 2017_bolletjes1 Hollandse kaas brood 2017_bolletjes1

€4,95 per busbrood/bolletjes (ca 600 gram)

Mocht je beslissen om bolletjes te bestellen, dan krijg je de uitgevloeide gesmolten kaas er ook bij om weg te snacken. Die krokante stukjes zijn altijd het lekkerste, toch?


* Patisserie: Boozy brownies
Afgelopen vrijdag deden we een testje….
We hadden een bak vol gedroogde vruchten over die we in sherry & cognac geweekt hadden. Ja, over: we hadden veel te veel gemaakt voor een dessert. Dit was een beetje te ‘aromatisch’ voor boven op onze fruitkom ‘s ochtends ;=)
Toen sloeg de bak-bliksem-inspiratie toe: wat zou er gebeuren wanneer we er een brownie van zouden maken? Van jullie etensgeluiden van waardering was te horen dat het testje afgelopen vrijdag meer dan geslaagd was…..dus bij deze, onze moist 70% pure chocolade brownies die nog moister zijn geworden door het toevoegen van een alcoholische lading boozy gedroogde vruchten. Tjakka. Hik hik..

Boozy brownies2 Boozy brownies2
€4,50 voor 6 goede stukken


*Vrijvanalles patisserie: Vijgen & dadel truffel blokjes (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)
We willen onze ‘vrijvan’ fans niet buitensluiten van hemelse patisserie deze week.
Deze truffelblokjes zijn gemaakt van 70% pure chocolade, kokosolie, eieren en een flinke handvol dadels en vijgen. Een heel klein beetje zout – om de smaak van de chocolade te kietelen – en een schepje gemalen kardamom maken het speciaal. Vlak voor het ophalen besprenkelen we ze nog even met cacao-poeder.

Vijgen & dadel truffel blokjes1 Vijgen & dadel truffel blokjes3
Vijgen & dadel truffel blokjes3 Vijgen & dadel truffel blokjes3

€4,25 voor 8 blokjes

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit brood helpt je door je dagelijkse werkweek heen te komen. Iets ‘normaals’ voor alledaags gebruik. Niet dat we ons zuurdesem ‘gewoon’ zouden durven te noemen, want dat is het zeker niet….maar dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg. En het maakt ook nog eens fantastische toast.
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem juni2016_4

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.