Vrijdag 14 november 2025

Lieve BakBuren

Na ons vuur-en-wijn menu van afgelopen week worden we nu ietsjes milder 😜. Volgens de inhaak kalender is deze donderdag Wereld Vriendelijkheidsdag (World Kindness Day). Daar kunnen wij wel wat mee….

Ons vriendelijk-en-hartelijk💝 assortiment van deze week is geworden:

Ter ere van Wereld Vriendelijkheidsdag is dit brood een warme omhelzing: een hartig gistbrood met de unieke umami-smaak van Parmezaanse kaas én een kickje van chili. 

We bakken het tot diepgoudbruin en toch vind je binnenin een zachte, verrukkelijk geurende kruim. Dit brood heeft trouwens ook een lichtrode kleur dankzij een beetje tomaten(purée). En dat geeft zeker een vriendelijker, meer ‘visueel’ warm gevoel. Wees trouwens niet bang voor het chili-effect: het is echt geen hete chili klap, maar meer een kietel. Je proeft het zeker, maar je hoeft de brandweer daarna niet te bellen. Of een glas melk te drinken om de brand te blussen. Nope. Dat zou onvriendelijk van ons zijn!

Dit brood is onvoorstelbaar lekker met (room)boter of gedompeld in goede olijfolie. Als je het wilt beleggen dan zijn plakjes ham een aanrader. Maar denk ook aan tapenade, pesto, kaas, gerookte zalm en eiergerechten (roerei, omelet, hardgekookt ei enz). Heerlijk ook bij een soepie of een goed gevulde herfstsalade. Perfect om te delen met vrienden, familie of iedereen die wat extra kindness kan gebruiken.

€5,25 per brood als busbrood of freeform. Geef je aan of je het als busvorm of artisanale freeform wilt? 

Een fris en fruitige traktatie voor dit weekend. Geef een tranche aan iemand als een simpele herinnering dat vriendelijkheid te vinden is op de lekkerste plekken! (We zijn nu op de kleffe toer deze week🤣🤣)

Een boterig, amandel-citroenbeslag en verleidelijk gekruid met kardemom. We maken deze taart in een 33 cm lange langwerpige vorm, toppen het af met sappige peren en bakken het dan tot mooi goudbruin. 

Ben je een glutenvrije liefhebber? Dan hebben we een glutenvrije variant. Geef dat dan gewoon door bij je bestelling en wij (of Sjoerd eigenlijk) doen de rest.

Twee tranches (=1/4 taart; ca 8 cm lang) zijn genoeg voor 2 personen of 1 very hungry persoon; de hele ca 33 cm lange taart is voldoende voor tot 8 personen/tranches. Je kunt het op kamertemperatuur serveren, maar licht opgewarmd, zo uit de oven is het nog lekkerderder. 

Het gaat goed bij een bakkie koffie of thee en je kunt het uitstekend oppimpen met stijfgeklopte slagroom, crème fraîche (onze aanrader) of een bolletje goed roomijs. 

Trouwens, het maakt ook een buitengewoon lekker weekend ontbijt….perfekt met dat goede bakkie sterke koffie.

€3,95 per 2 tranches (=1/4 taart);  €15 per heel taart van 33 cm lang (genoeg voor tot 8 personen/tranches) Wil je de glutenvrije versie? Geef dat dan door bij je bestelling

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€4,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een reactie