Vrijdag 19 december 2025

Lieve BakBuren 

Om net zo te klinken als de grote Top 2000…We zijn ook al aan het aftellen tot de kerst 🫣😱💃🕺

Zaterdag is het 20 december en dat is de winterse zonnewende, oftewel de eerste officiële dag van de winter. Brrrrrr….Dus om ’twee vliegen in een klap te bakken’ hebben we een aanbod verzonnen dat je én warm houdt, én alvast kan fungeren voor de kerst. We doen er dan meteen wat kerst-tips bij zodat je tijdig kunt beginnen met je feestelijke eten planning.

Komende zaterdagochtend sturen we jullie ook nog de bak-email met het assortiment voor onze kerstavond bakkerij van 24 december. De deadline voor bestellen is dan maandag 22 december om 18u. Dit is tevens onze laatste bakdag van het jaar. Onze ovendeuren gaan weer open op 9 januari 2026.


Ons Winter-zonnewende☃️en pre-Kerst🎄 assortiment voor deze week is geworden:

Er zijn een aantal broden in onze bakkerij waar wij supertrots op zijn. Dit is er één van. Donker, moutachtig en sappig, dat is ons Deens roggebrood. Rudolf het Rendier is een grote fan zoals je in de foto ziet.

Weetje: Wist je dat ons Deens roggebrood ook een zuurdesembrood is? Én dat het geen gist bevat? En dat het ook nog eens vegan is?

Na vele jaren, experimentjes, reizen naar Kopenhagen en Deense recepten flink door de vertaalmachines gehaald te hebben, hebben we nu een Deens roggebrood waar we beretrots op zijn. Een rugbrød dat én authentiek is én dat wordt gemaakt met Hollandse ingrediënten. Naast het EKO volkoren roggemeel, een schepje tarwemeel, een beetje zuurdesem (want dit is geen gist brood maar een 100% zuurdesem brood), zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaden… zijn de geheime Danske (=nu Hollandse) onderdelen van dit brood de donker geroosterde mout en gebroken roggekorrels. 

Dit brood is van alle belegmarkten thuis. Beter nog, steel een topidee van de Denen: doe er allerlei toppings op om je eigen smørrebrød te maken. Een perfecte tip voor de feestdagen. 

Onze Deense bakbuuf Karen tipte ons ooit dat je voor de traditionele Kerst-smørrebrød er zure haring op kan doen, of eiersalade en ui en drink je er ‘schnaps’ bij (maar jenever is een goede vervanger). 

Andere Scandi-toppings zijn roomkaas (met citroenrasp) en gerookte zalm; plakjes hardgekookt ei met een klodder mayonaise en een sprinkel tuinkers; rosbief met mosterddressing; gekookte garnaaltjes, ook met plakjes hardgekookt ei en iets met avocado doet het ook altijd goed.

Ons Dansk rugbrød is ook tenminste een week goed houdbaar in de koelkast (en maandenlang in de vriezer), dus voldoende tijd om een aantal smørrebrød suggesties uit te proberen en je eigen favorieten te ontdekken. En misschien nog eentje extra te bestellen zodat het wel de kerst haalt…..

€5,75 alleen als busbrood verkrijgbaar (ca 750 gram)

€9,95 voor ca 900g

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed. 

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood: een tarwe-roggemeel zuurdesembrood dat zijn karakter krijgt van een beetje roggemeel – én onze rogge zuurdesem starter.

€4,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een reactie