We hebben ons jaarlijkse kijkje mogen nemen in het Grote Boek van de Goedheiligman (jazeker, die met die puntmuts)! Het lijkt alsof jullie allemaal soort van braaf zijn geweest dit jaar….Dat geloven wij niet helemaal, maar als het bij de Sint staat geschreven dan moet het wel kloppen… toch?
We hebben flinke discussies met de Sint en veel hulppieten gehad over wat zij graag zouden willen eten 🥳. Dus bij deze… hier is dan een menu voor alle hoofdrolspelers.
Als Hofleverancier van Sinterklaas op de Breek en Omgeving, is hier dan ons speciale Sint 🎁Assortiment:
* Het gastbrood: ‘Pikant’ Parmezaans Pietenbrood
Álle, jawel, echt álle Pieten worden erg blij van dit brood! OK, OK, niet de glutenvrije Pieten dan hè…
De meesten houden van die hartige Parmezaanse kaas met een licht onderliggende pikante kietel van chilivlokjes…De extra specerijen-warmte verzacht hun heimwee naar het thuisland want ze zijn namelijk zooooo lang op reis met de Sint.
En het verwarmt ze ook wanneer ze ’s nachts druk bezig zijn. Stel je voor dat je over de daken zou moeten lopen en langs de goot omhoog klimmen met alleen een korte broek en panty…..Brrrrrr. En Nederlandse nachten kunnen een beetje fris zijn….maar dit snufje chili is net genoeg om de koude op afstand te houden.
Mocht je willen scoren met je Sint-buffet dit weekend, dan zal dit brood je daarbij zeker helpen! Het is superlekker met gerookte zalm, alle kaassoorten (roomkaas is een aanrader), vleeswaren of eiergerechten. Ook heerlijk bij het gourmetten…



€5,25 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
* 1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Het paard van Sinterklaas (Ozo Snel) wil ook wel eens wat. Hij is gek op ons mega-meerzaden glutenvrije brood omdat er haver en pitten in zitten. Dus dit bakken we speciaal voor hem.
Trouwens, de Sint is ook een groot fan van dit brood. Deze Baksteen doet hem denken aan al die schoorstenen😂. Als je honderden jaren oud bent, dan is het niet alleen de schoorsteen die soms verstopt raakt. De Sint wordt dan ook ontzettend blij van de darmbevorderende werking van dit brood ;=)
Dit is een giga-brood voor onze glutenvrijers, zadenliefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt door de fans ook wel ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Voor je Sint-buffet of diner is onze Brick een top toevoeging aan die heerlijke kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.



€9,95 voor ca 900g
* Patisserie 1: Amandel-sinaasappelbloesemcake (toevallig glutenvrij)
We hebben te doen met die lieve oude man. Sint Nicolaas is de beschermheilige van zo veel verschillende groepen: de stad Amsterdam, zeemannen, Nederlandse bakkers, notarissen….en prostituees. (Wij verzinnen deze informatie niet!)
Dit moet echt een ontzettend vermoeiende baan voor hem zijn. En dit is zijn takenpakket voordat hij begint met al die pakjes te bezorgen en schoenen te vullen….
Hij heeft in onze oren gefluisterd dat hij soms wel op zijn max zit met zoveel Nederlandse stamppot en boerenkool te (moeten) eten. Zelfs een heilige heeft zijn grenzen….Hij heeft ons dus gesmeekt om deze cake te bakken, want de sinaasappelbloesem-geur doet hem herinneren aan zijn eigen oorspronkelijke Turkse thuisland. Terwijl hij niet zoveel voorkeuren mag uitspreken, is dit blijkbaar stiekem zijn lievelingscake (maar ssshhhh, vertel het niet door).
Daarin heeft hij volkomen gelijk. Met een sappig en boterig mengsel van fijn gemalen amandelen, crunchy maismeel en sinaasappel, is het om je vingers bij af te likken. Van het fleurige aroma van het sinaasappelbloesemwater voel je je gelukkig. Het blijft ook nog eens dagenlang goed. Dat betekent dat je er best tot eind van dit weekend van kunt genieten. Gefelici-taart Sint!
En alsof dat nog niet genoeg is, deze cake is ook nog eens glutenvrij. Na al dat beschermen van de Nederlandse bakkers en broodproeven moet de Sint aan zijn goddelijke lijf denken. Hij doet nog steeds mee met alle trends (die Pieten zijn goed in marketing en PR) dus vindt hij deze glutenvrije cake hip, gezond en trendy. En ooooooh zo lekker. Maar dat had je al begrepen ;=)



€4,95 voor 1/4 punt; €19 per hele cake (23 cm doorsnede)
* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie 2: Supersonic turbo flapjacks (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)
Als je je afvraagt hoe de Sint en de hulp Pieten al die pakjes kunnen leveren in slechts één nacht, dan kunnen wij het antwoord verklappen. Supersonic turbo flapjacks! Hét geheim van de Sint en de hulp Pieten dit jaar!
De Sint is verontrust door alle onderzoeken die aantonen dat de Nederlandse jeugd steeds meer met overgewicht kampt. Dus hij heeft ons gevraagd om iets voor de Pieten te verzinnen die geen suiker-shotje geeft maar langdurige ondersteunende energie.
Deze vrijvanalles en toch verrukkelijke blokjes zijn vol gezonde én lekkere dingen: een heerlijk voedend mengsel van haver, dadels, bananen chips, walnoten, sultana’s en zonnebloempitten, gebonden met de hyper trendy kokosolie en een beetje honing. Deze flapjacks geven juist die bezige pakjesbijen vleugels – en toch zijn ze geen Red Bull (sorry mister Verstappen). Maar er zit namelijk geen enkele ‘rotzooi’ in. Het resultaat is een krokant feel good en doet-je-goed verwennerij.
Voor de bakburen die geen pakjes berzorgers zijn, je kan ze ook zeker meenemen voor je ontbijt onderweg (als je op stap mag/moet), achter je bureau bij de ochtendkoffie, gebrokkeld over je yoghurt of op kwark, of gewoon als een verwennend-toch-gezond tussendoortje. En ja hoor, naast een bolletje goed roomijs kan je ze ook omtoveren tot een dessert voor dit Sinterklaas weekend.
Het is misschien handig om te weten dat ze een dikke week goed te houden zijn (ze worden dan wel ietsjes minder krokant dus gebruik een Tuppertje), dus je kunt er over nadenken om een extra zakje voor de komende week in te slaan om iedereen tevreden de houden.



€4,95 voor een zakje vol blokjes
* Ons ‘vaste’ brood: Rogge zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed.
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood: een tarwe-roggemeel zuurdesembrood dat zijn karakter krijgt van een beetje roggemeel – én onze rogge zuurdesem starter.



€4,50 per brood (ca 650 gram)