Lieve BakBuren
Sint Maarten klopt deze vrijdag weer aan de deur met zijn lampionnetjes, liedjes en zingende kinderen! We hebben op dit moment geen idee hoe we dit gaan combineren met de ophalende bakburen maar dat zien we vrijdag wel weer ;=)
Om alvast in de stemming te komen hebben we een over-the-top chocolade assortiment voor het patisserie gedeelte: oh yeah!
Ons Sint Maarten assortiment deze week is:
* Patisserie: Millionaires shortbread (aka ‘karamel zandkoek’)
Millionaire’s Shortbread wordt zo genoemd omdat het zo rijk van smaak is. Deze verwennerij bestaat uit een zandkoekjes bodem met daar bovenop een dikke laag karamel en daar weer bovenop een dun laagje pure chocolade. Het blijft dagenlang goed in de koelkast en je kunt experimenteren of je het lekkerder vindt wanneer het rechtstreeks uit de koelkast komt of dat je het liever op kamertemperatuur eet. Een schaaltje vol met heavenly choco-zoets!


€4,95 voor een kartonnen schaaltje vol minstens 10 blokjes
* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Vijgen-dadel truffelblokken (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij)
Altijd een favoriet bij zowel kinderen als volwassenen!
Gemaakt van 70% pure chocolade, kokosolie, eieren, een flinke handvol dadels-en-vijgen zijn deze heerlijkheden vrij van alles, behalve smaak…. Een heel klein beetje zout – om de smaak van de chocolade te kietelen – en een schepje kaneel maken ze echt speciaal. Vlak voor het ophalen besprenkelen we ze nog even met cacaopoeder zodat ze helemaal af zijn. Oh wat een feest voor die Sint Maarten!
(En, psssst, ze zijn ook nog eens dagenlang goed houdbaar.)



€4,95 voor 8 blokken
* Het gast brood: Tropisch triple tomatenbrood
We horen je het denken: ‘Wat in hemelsnaam heeft tomatenbrood te maken met Sint Maarten?’ Op het eerste gezicht niks…tot je je in onze bakkersbreinen – en rare kronkels – gaat verplaatsen.
Sint Maarten is niet alleen die bekende Noord-Hollandse feestdag, maar is ook een (gedeeltelijke) Nederlands eiland in het Caribisch gebied. En die inwoners daar vieren hun Nationale Feestdag ook op 11 november ter ere van Sint Maarten. Same same but different...maar dan met warmer weer en misschien minder chocolade.
Dus met dit idee in onze twisted bakkersbreinen dachten we dat een tropisch (=Caribisch), kleurrijk zongedroogd tomatenbrood een passend gastbrood zijn zijn voor deze week. Snap je onze logica nu, haha?
Ons triple tomatenbrood zit vol zongedroogde tomaten. Met een vleugje rozemarijn en tijm ruikt het naar meer zonnige landen en bij elke hap proef je de zon. Met zijn aantrekkelijk rode gloed (dankzij de toegevoegde tomatenpuree) zou je zelfs kunnen voorstellen dat het de kleur van een tropische zonsondergang is. Wel…totdat je uit het raam kijkt.
Dit brood is heerlijk belegd met (room)kaas, brie, ham, hummus, plakjes avocado, en eiergerechten. Je kunt het ook besmeren met boter, maar probeer het bij de borrel dit weekend gedompeld in goede olijfolie. En mocht je te snel uit je tropische droom vallen en terug in de realiteit van Nederland-in-november, dan is het verrukkelijk soppen in stevige, verwarmende herfstsoepen.




€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.




€3,95 per brood (ca 650 gram)