Lieve BakBuren
Meestal hebben we een rode draad die ons menu verbindt – maar deze week niet! Het enige – en misschien het meest belangrijke – ding is dat alles verrukkelijk lekker is!
Ons verrukkelijk-lekker assortiment deze week is:
* Het gast brood: (Niet zo) Ouderwets omabrood met cranberry en venkelzaad NIEUW! NIEUW! NIEUW!
Ouderwets ontmoet nieuwerwets in deze nieuwste toevoeging aan ons broodassortiment!
Het ‘omabrooddeeg’ is zo genoemd omdat we het 24 uur langzaam laten rijzen – net zoals de oma’s dat vroegâh deden. Dit is een slimme truuk om meer smaak in een brood te brengen. Of misschien ligt de vollere smaak wel aan het mengsel van de verschillende meelsoorten (spelt, tarwe en rogge; en dat alles EKO én van Nederlandse bodem is). Dat geeft dan ook meer karakter aan het brood.
Maar dan…we voegen likkebaardende nieuwerwetse ingrediënten toe – de beetje zure cranberry en het anijserige venkelzaad. Dat geeft een bijzonder brood dat bijzonder lekker is!
Dit paart perfect met allerlei kaassoorten, eiergerechten, vis en vleeswaren. Maar ook met wat zoetige belegsoorten zoals jam en notenpasta’s. Oh…en niet te vergeten….Sjoerds lievelingsbeleg: boter, boter en nog meer roomboter. Het blijft ook nog eens dagenlang sappig. Bovendien kun je kiezen of je het al busbrood, 8 bolletjes of freeform wilt bestellen.


€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt
* Patisserie: Fudge walnoot espresso shortbread (suikervrij)
Voor dit fudgy walnoten espresso shortbread loopt altijd storm, zoals hete broodjes over die bekende toonbank. En ze zijn ook nog eens suikervrij!
Een krokante shortbread (zandkoekje) bodem met daar bovenop een laag zachte fudge-achtige vulling vol walnoten en espresso koffie. Om het nog even af te toppen, drizzelen we er ook nog gesmolten pure chocolade overheen in de stijl van Jackson Pollock….of van een vijf-jarige die aan het vingerverven is.
Deze blokjes blijven dagenlang goed en je kunt ze opeten zoals ze zijn, of ‘oppimpen’ tot een dessert met fruit, roomijs of slagroom. Tjakka!



€4,75 voor een zakje/bakje vol blokjes
* 3e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Gaaf gierstbrood (glutenvrij)
Wanneer Sjoerd enthousiast is over een glutenvrij brood – én ook nog eens een tweede plakje neemt – dan weet je dat het goed zit. Als vleesetende en boter-met-alles man is onze Sjoerd niet zo van dat ‘alternatieve‘ ….juist die experimentjes waar Jayne zo veel van houdt. Dus wanneer hij voorzichtig vraagt, ‘Is dit écht een glutenvrij brood?’ dan weet Jayne dat zij een topper heeft gecreëerd. En dat was nou net het geval met dit brood.
Dit glutenvrije gistbrood bevat gierstmeel, boekweitvlokken en volkoren rijstemeel. Allemaal van nature glutenvrije granen. Om de sappige, sponsachtige kruimel van een glutenvol brood na te bootsen gebruiken we een beetje psylliumzaad. Dit heeft tevens de eigenschap dat het vocht vasthoudt zodat het brood een aantal dagen lekker moist blijft. We besprenkelen het deeg met sesamzaad zodat het eindresultaat echt af is. Gaaf toch?
Je kunt ons Gaaf gierstbrood gebruiken op alle beleg-fronten: zowel hartig als zoet, van avocado tot zuivel en appelstroop tot zoete jam. Kortom, het is multi-inzetbaar. Met zijn busvorm kun je bevredigende rechthoekige bammetjes snijden voor in je lunchtrommel :=)




€5,50 per busbrood (ca 600 g)
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.



€3,95 per brood (ca 650 gram)