Lieve BakBakuren
Komende zondag (14 mei) wordt het Moederdag! Dus bij deze een hint voor iedereen die het al (bijna) vergeten was….We hebben wat geestige en lekkere dingen bedacht zodat jij kunt scoren. (Je kunt ons later bedanken, hihi).
Mocht je je afvragen wat die B-B-B in ons menu is, dan zullen we dat meteen maar verklappen: B=brioche, B=blondies en B=boobies , maar ook de Beste BuiksloterBakery Brioche….
Maar voordat het Moederdag wordt komt Jayne eerst nog langs op de radio. June Hoogcarspel van Radio Noord Holland heeft haar opnieuw uitgenodigd om in ‘June tot 12’ over haar boek ‘Elke dag bakdag‘ te praten. En over blondies & boobies… Zet deze woensdag de radio maar aan van 10.20 -11.00 uur! Veel luisterplezier. Oh ja, ook te volgen via de webcam van RadioNH. Check out de website https://www.nhnieuws.nl/media/radio/gids en zet die webcam maar aan hoor.
Ons Moederdag B-B-B assortiment voor deze week wordt dus:
* Het Moederdag ‘gast’ brood: de Beste BuiksloterBakery Brioche
Sappig, zacht en luchtig….Neeeee….we hebben het niet over je moeder, maar over onze brioche. Duuhhhh.
In de loop van onze bak-jaren hebben we een flink aantal brioche recepten versleten. Een paar jaar geleden heeft Jayne een nieuwe brioche aanpak geprobeerd (gebruik gesmolten boter en zet de hele boel een nacht in de koelkast) en het resultaat was uitmuntend. Dit was – en nog steeds is – onze allerlekkerste brioche. Oh zo zacht, sappig, boterig met net de juiste hoeveelheid honing (in plaats van suiker) om het een zoete kietel te geven. Alsof een engeltje op je tong piest.
Onze brioche is perfect voor het Moederdagontbijt of de zondagse brunch (vergeet je niet een bosje bloemen te kopen, Pappa?). Je kunt een plakje lekker insmeren met roomboter (uiteraard), jam, Nutella, pindakaas of een kaas. Volgens onze chefkok Sjoerd is brioche een chefs droombrood: het maakt de beste boterhammen, tosti’s en wentelteefjes (dat is pain perdu in het Frans, en helaas geen turning bitches in het Engels).
Hoe dan ook, pas op voor je bedlakens: toastkruimels, plakkerige jam en Nutella van een onvergetelijk ontbijt-op-bed kunnen daarna voor onvergetelijke nachten zorgen….kriebelend en plakkerig ;=)))



€4,95 per alleen als busbrood te krijgen
* Moederdag Ma-tisserie: Blondies met chocolade chips en sesam
Nederland kent een hoog gehalte blonde dames, en dus blonde moeders. Vandaar deze week de ‘blondies’ in het assortiment (excuses voor al die brunetten, zwartharigen en rooien…!).
Brownies zijn alom bekend, en onze chocolade cheesecake brownies zijn altijd populair in onze bakkerij, maar blondies zijn minder beroemd en toch onwijs lekker. Deze bestaan uit een vanille-cake bezaaid met pure chocolade, sesampasta (tahin) en afgetopt met een snufje Maldon zeezout. Mjam, mjam.




€4,75 voor 6 goede blokken
* Glutenvrij-lactosevrij Ma-tisserie: Kokos ‘Boobies’ NIEUW! NIEUW! NIEUW!
Jullie weten allang dat wij wel van een geintje houden…Wel, dit jaar hebben wij een echte knipoog voor Moederdag…
In plaats van onze reguliere Botox blokjes hebben wij dit jaar…Boobies!
Om jullie niet te veel te laten schrikken met dit nieuwe baksel heeft Jayne deze afgelopen vrijdag al als testje gedraaid. En de Boobies waren een regelrechte hit.
Maar wat zijn deze Boobies eigenlijk? Nou, het zijn pyramide-vormige kokos makronen, en dat betekent dat onze Boobies én glutenvrij én lactosevrij zijn. We toppen ze af met een halve gekonfijte kers op de top voor een perfecte boobie…..






€4,95 voor 8 Boobies
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.



€3,95 per brood (ca 650 gram)