Lieve BakBuren
We hebben een kijkje mogen nemen in het Grote Boek van de Goedheiligman (jazeker, die met die puntmuts), en het lijkt alsof jullie allemaal soort van braaf zijn geweest dit jaar….Dat geloven wij niet helemaal, maar als het bij de Sint staat geschreven dan moet het wel waar zijn… right?
We hebben ook flinke discussies met de Sint en alle hulppieten gehad. Zij wilden weten wat wij – namens hun – zouden gaan bakken. Onze Bakdag valt deze vrijdag op 2 december, dus net op tijd omdat velen van jullie Sinterklaas dit komende weekend gaan vieren.
Dus zonder te veel poespas, als Hofleverancier van Sinterklaas op de Breek, is hier dan ons speciale Sint Assortiment:
*Het ‘gast’ brood: Hollandse kaasbrood
Een oer-Hollandse feestdag vraagt om een oer-Hollands kaasbrood. Dat dit brood één van onze toppers aller tijden is past perfect in zo’n feestelijk plaatje.
Dit gistbrood zit vol blokjes Gouda belegen Hollandse kaas. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’, dan is dat ook precies wat we bedoelen: er zit echt veel kaas in. We hebben er ook nog wat kruiden aan toegevoegd. Dat geeft wat aantrekkelijke groene spikkels die goed afsteken in die zee van gele tinten van (gedeeltelijk gesmolten) kaasblokjes.
Ons Hollandse kaasbrood is onvoorstelbaar lekker – lichtwarm te eten, koud, of mocht je een dag later wat over hebben, probeer het dan eens in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’.
Een kleine kanttekening: Dit is een zeer populair brood, en we willen zo veel mogelijke bakburen blij kunnen maken in deze tijden. Dus mocht je een grotere bestelling willen plaatsen, dan zullen wij ons best doen om dat waar te maken, maar…mocht het ons niet lukken dan nemen we contact met je op om te vragen of het ietsjes minder mag…




€5,25 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
* Patisserie: Amandel, honing en rozenwater Madeleines
We hebben te doen met die lieve oude man. Hij is de beschermheilige van zo veel verschillende groepen: de stad Amsterdam, zeemannen, bakkers….notarissen en prostituees. Dat moet ontzettend vermoeiend zijn, en dat is dan al voordat hij begint met al die pakjes te bezorgen en schoenen te vullen…. Hij heeft zeker een ontzettende heimwee naar de keuken en geuren van zijn eigen oorspronkelijke thuisland Turkije, want er zit toch wel een maximum op om zoveel Nederlandse stamppot en boerenkool te moeten eten. Dus om de Sint te trakteren hebben we deze amandel, honing en rozenwater Madeleines voor hem gemaakt.
Deze bijzonder smakelijke cakejes zijn perfect voor de Sint. Na al dat beschermen van de Nederlandse bakkers en broodproeven moet de Sint aan zijn goddelijke lijf denken, want hij moet door al die schoorstenen heen kunnen passen en tegenwoordig ook de verwarmingsbuizen. Deze schelpvormige cakejes zijn een klein hapje voor tussendoor of bij de koffie en ze zetten jou qua gewicht echt niet aan… Sint stopt ze zo in zijn holle kies (en met zo’n oud gebitje zijn zijn tanden ook niet meer helemaal je van het…) om hem op te peppen zodat hij de hele nacht door kan werken om zijn verjaardag goed te kunnen vieren. Gefelici-taart Sint!



€4,50 voor een zakje vol Madeleines
Cadeaubon: Elke dag bakdag

We hebben mooie kadobonnen in huis en reeds beschikbaar voor jullie allemaal! Om alvast in de schoen te doen. of in de Sint z’n zak… Deze bon is alleen bij ons in te wisselen (dus niet in de boekhandels of online) vanaf februari wanneer het boek uitkomt.
Met 224 pagina’s, 60 nieuwe recepten– elk met een foto – voor brood, baksels en onze vrij-van-iets lekkernijen, is dit niet zomaar een bakboek met al onze toppers…
Naast alle nauwkeurige recepten om je eigen baksels succesvol thuis te kunnen bakken, zijn er allerlei onderhoudende verhalen over wat wij meegemaakt hebben in die tien (!) jaar die wij al ‘bakken voor de buren.’ Je zult op grappige wijze lezen hoe onze bakkerij ontstond (dankzij een vulkaan), hoe Jayne in Nederland belandde (gebroken hart, gebroken stuit) en hoe ze Sjoerd heeft ontmoet (hint: een taalmisser).
En uiteraard zal Jayne er iets persoonlijks in schrijven als je dat wilt. (We kunnen het boek ook opsturen; de verzendkosten komen daar dan nog wel bij).
‘Elke dag bakdag’ cadeaubon €26,99
* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Het ‘nieuwe’ paard van Sinterklaas (Ozo Snel) wil ook wel wat. Hij is gek op ons mega-meerzaden gluten-vrij brood omdat er haver en pitten in zitten. Dus dit bakken we speciaal voor hem.
Trouwens, de Sint is ook een groot fan van dit brood. Deze Baksteen doet hem denken aan al die schoorstenen. Als je honderden jaren oud bent, dan is het niet alleen de schoorsteen die soms verstopt raakt. De Sint wordt dan ook ontzettend blij van de darmbevorderende werking van dit brood ;=)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.


€9,75 voor ca 900g, gist- en glutenvrij.
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.


€3,95 per brood (ca 650 gram)