Lieve BakBuren
We hebben een aantal redenen om te jubelen deze week!
Deze week (donderdag) wordt het de eerste dag van de herfst. Jawel…de tijd gaat supersnel…..En komende zaterdag (23 september) is het ook nog eens landelijke burendag. Met ons ‘Bakken van de Buren’ initiatief is deze dag echt op ons lijf geschreven. Dat betekent dat we een gepast en grappig assortiment hebben verzonnen voor deze vrijdag.
Ons de-herfst🍁-begint-en-landelijke-burendag🏠 assortiment van deze week is geworden:
* Het ‘gast’ brood: Herfst walnotenbrood
Een brood dat overal inzetbaar is!
Ons herfstbrood is een licht volkorenbrood, gemaakt van gebuild tarwemeel met een vleugje moutmeel en veel walnotenstukjes. Een walnotenbrood dat echt naar walnoten smaakt, en dat vind je niet meer zo gauw tegenwoordig.
Wil je een beetje crunch in je lunch? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dit is onvoorstelbaar smakelijk met allerlei kaassoorten. Blauwe kaas is een aanrader (denk kaasplank in een chique restaurant…) net zoals een stuk goede Hollandse kaas. Eigenlijk passen alle belegsoorten uitstekend bij dit brood: vleeswaren, vis en eieren, maar ook met sjem, sticky stroop, pindacheese of gewoon gezouten echte beurre. En als toast….knettergek. Wil je een aparte tosti maken? Dat is met dit brood ‘succes verzekerd’.
Hoera voor de herfst! Welkom!
€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600g totaal gewicht) Geef je aan of je het als busvorm, 8 bolletjes of artisanale freeform wilt?
* Patisserie: Big big comfort appelcake
Een flinke punt cake en een hug tegelijkertijd! Vandaar de naam ‘Big Big Comfort Appelcake’. Er is niets zo Nederlands als appelgebak als je iemand welkom wilt laten voelen, zoals je (nieuwe) buren. Perfect om het begin van de herfst te verwelkomen én om zaterdag te delen met je buren – oud en nieuw. Bovendien komen de appels uit onze eigen tuin.
Lokaler dan dit wordt het dus echt niet ;=)
Een boterige sappige appelcake met een beslag bestaand uit boekweit, amandelmeel en maismeel om een extra laag complexiteit (poepoe hé) toe te voegen. Dit is geen doodgewoon appelgebak. Er zit geraspte appel in de cake én vele appelpartjes bovenop in een aantrekkelijke waaiervorm.
Dit is een beeldschone cake die zeker een aantal dagen goed houdbaar is, mits bewaard in een luchtdichte container. Je kunt het zowel warm als koud eten. Een goede klodder crème fraîche, yoghurt of slagroom erbij zou ook niet mis zijn.
€5,50 per flinke 1/4 punt cake (voor 2 à 4 personen); €21 per hele cake van 25 cm doorsnede
* Vrijvanallesbehalvesmaak én vegan: Boeddha bites (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én ook nog vegan)
We kunnen je niet beloven dat je nirvana zal bereiken met deze baksels, maar wel een soort verlichting…een verlichting voor je lichaam ;=) Dit omdat deze mini-cakejes zijn én vrijvanalles (gluten, suiker en lactose) én vegan.
Gemaakt van een mengsel van glutenvrije melen, en we brengen ze op smaak met chai-specerijen (kaneel, kardemom, gember, venkel en zwarte peper) en een handvol 70% pure chocolade.
Heerlijk sappig, perfect voor dat oppeppertje bij je kop koffie of bakje thee, maar ook als onderdeel van een dessert met fruit, roomijs of slagroom (of hun plantaardige alternatieven). Ze zijn ook nog eens een aantal dagen goed houdbaar. Dus perfect om uit te delen met wie dan ook omdat iedereen kan ze eten!
€4,95 voor een zakje vol mini-cakejes
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
€3,95 per brood (ca 650 gram)