Vrijdag 9 december 2022

Lieve BakBuren

Voordat de drukte van de feestdagen de overhand neemt hebben we tijd tussendoor voor iets anders – voetbal! Nou ja, niet iedereen… maar wanneer NL speelt dan wel toch!

Ondanks dat we zelf niet echt voetbalfans zijn, is het toch leuk dat het Nederlandse team het zo ver geschopt heeft. Dat we/ze vrijdagavond tegen Argentinie spelen is een te leuke smoes om over te slaan. En daarom hebben we een feestelijk oranje menu verzonnen.

Ons Hup-Holland-Hup assortiment voor deze week is: 

* Het gast brood: Hup Holland Hupbrood

Rogge, sinaasappel (voor juist dat oranje-gevoel) en venkelzaad zijn een onverbeterlijk team. Een beetje fenegriek, een schepje Nigellazaad en je hebt het recept voor een werkelijk winnend brood. Vol smaak, sappigheid en prettige verrassingen. Dit is niet voor niks ook ons Koningsdagbrood – zo Nederlands, majestueus en royaal is het. Score!

Het is een perfect brood voor voor, tijdens of na de wedstrijd vrijdagavond. Om met Nederland mee te juichen kun je het beleggen met allerlei Hollandse belegsooten zoals kaas, jam en pindakaas. Je kunt het ook in een stevige erwtensoep dompelen of het gebruiken om restjes satesaus mee op te vegen. Mocht Argentinie een voorsprong nemen dan kun je het beleggen met een (flinterdunne) Argentijnse steak…

€4,95 per busbrood, artisanale freeform of 8 bolletjes (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt

* Patisserie: Amandel-sinaasappelbloesemcake (ook glutenvrij)

Deze cake is blijmakend ongeacht het eindresultaat van een voetbalwedstrijd.

Het is zóóóó verrekte lekker met een sappig en boterig mengsel van fijn gemalen amandelen, crunchy maismeel en sinaasappel (voor meer oranje gevoel). Het is om je vingers bij af te likken en van het geurige aroma van het sinaasappelbloesemwater voel je je sowieso gelukkig. Het blijft ook dagenlang goed en dat betekent dat je er het hele weekend van kan genieten. Lang nadat die wedstrijd afgelopen is….Oh ja, en alsof dat nog niet genoeg is, deze cake is ook nog eens glutenvrij. Gewoon toevallig hoor.

€4,95 voor een 1/4 punt; €18,50 voor een hele ronde cake (23 cm doorsnede) Een 1/4 punt is genoeg voor 2 goede of 4 kleinere portie’s

*  Patisserie 2: Speculaas crunchies (NIEUW, NIEUW, NIEUW)

Als je fan bent van onze tiffin of je houdt juist van de zout-zoet combinatie van pindarotsjes, dan is dit een schot in het  voetbaldoel voor jou. Brokjes speculaas gemengd met speculaaspasta, gesmolten witte chocolade, grof gehakte zoute pinda’s en pretzels, en tenslotte afgetopt met pure chocolade en wat pretzelstukjes bovenop. Krokant, knapperig, beetje zoet en beetje zout. Perfect voor een opknappertje op elk moment in de wedstrijd – maar ook later in het weekend, uiteraard. Ze blijven dagenlang goed, mits je ze in de koelkast bewaart. Mochten ze de kans krijgen…

€4,50 voor een zakkie vol crunchy brokjes

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een reactie