Wie zijn deze Bakkers voor de Buren?

Bakken voor de Buren is met plezier opgezet en wordt gerund door Jayne Jubb en Sjoerd Servaas.

Image

Bakken voor de Buren is een concept dat stimuleert om goed en eerlijk brood op loopafstand in je eigen omgeving te hebben.

De BuiksloterBakery is de algemene naam van onze bakactiviteiten, inclusief het patisserie gedeelte (Cakes&Bakes). We zijn ook officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

Jayne is de bakker, Sjoerd is de chef kok en plaatsvervangend bakker wanneer Jayne er niet is, PR man, boodschappen-doener, afwasser en zware-tilwerk-man.

 

JAYNE JUBB

Image

Jayne is Engelse van oorsprong (uit Yorkshire, Noord-Engeland) en ze heeft haar hele leven al gebakken. Dat zit waarschijnlijk in de Engelse genen, net zoals haar rode haar en sproetjes.

Wanneer zij niet aan het bakken is, blijkt het wel een slimme dame te zijn. Zij is gepromoveerd (Ph.D) in de scheikunde, heeft een Masters (cum laude) in de neurowetenschap en ze houdt van onderzoek. Zij heeft een aardige talenknobbel, vooral dankzij haar onderzoeksbanen in Frankrijk, Zwitserland, Italie en Canada en natuurlijk ook Nederland sinds 1994.

Naast deze wetenschappelijke kant heeft ze een goed lopende en volle praktijk aan huis (www.jaynejubb.com) voor natuurgeneeskunde & healing. Ze geeft hier ook regelmatig les in bij haar eigen cursussen en trainingen.

Voor Jayne is een belangrijk woord kindness (hartelijkheid). Zij fleurt op wanneer ze brood maakt. Met Bakken voor de Buren kan zij warmhartig zijn, veel bak-experimentjes uitvoeren en oneindig creativief zijn. Er is altijd wel een nieuw idee voor een bijzonder brood om uit te proberen.

Bij het ophalen van de bestelling op de vrijdagen krijgen de mensen meestal wel een spontane knuffel. Tja, ze blijft Engelse nietwaar…of zoals ze zeggen in het noorden van Engeland, ‘You can take the girl out of Yorkshire, but you can’t take Yorkshire out of the girl.’

 

SJOERD SERVAAS

6a01a3fd0586d4970b01a3fd08a6a0970bSjoerd is professionele chef kok. Hij heeft in 2008 een carriere switch gemaakt na 20 jaar voor Shell gewerkt te hebben in de laboratoria van de chemie en de olie. Hij ruilde zijn labjas in voor een koksbuis en ging zich laten omscholen in Parijs bij de wereldberoemde koksopleiding Le Cordon Bleu. He hasn’t looked back since. Wat begon als een hobby liep uiteindelijk wel een beetje uit de hand…

Hij heeft een eigen bedrijf Sjoerds Keuken voor catering en kookworkshops. Hij heeft in een paar restaurants gewerkt, waaronder restaurant ‘Bridges’ in Amsterdam.

Sjoerd is een gezellige gastheer die altijd wel tijd voor een praatje heeft. Hij is enthousiast over zijn kookkunsten en leert je binnen no time een vis te fileren of een ui snijden zoals een chef dat doet.

Sjoerd en Jayne hebben elkaar in 1994 op het werk (Shell) ontmoet. Ze konden het prima met elkaar vinden. Die twee kregen ‘iets’ in 1995 en gingen samenwonen in 2001. Het was – en is nog steeds – zo gezellig dat ze trouwden in 2003. Elke dag is nog steeds een record!