Hemelvaart vrijdag 27 mei 2022

Lieve BakBuren  

Donderdag is het weer Hemelvaartsdag.

Dat geeft ons de perfecte smoes om hemelse patisserie te maken zodat je denkt dat je in de wolken bent, en tegelijkertijd een down to earth gastbrood zodat je met beide benen op de grond blijft. Hou je vast, hier gaan we…

Ons hemelse-Hemelvaartassortiment van deze week wordt:

* Het ‘gast’ brood: Bikkels bierbrood

Biertje anyone?’ 
Een perfect brood om dit lange Hemelvaartsweekend mee te vieren. 

Het is al langer bekend dat bier wordt gebruikt als een andere vorm van gist om brood te laten rijzen, maar het is een tijd geleden dat wij het voor het laatst hebben gebruikt om een brood mee te bakken. 

Ons bierbrood is een simpel maar veelzijdig brood en het bier geeft een heerlijke zachte struktuur. Bier, lijnzaad en haver. Bikkel lekker. Het is verrukkelijk met zowel hartig beleg (zoals gezouten boter, plakjes kaas en gerookte zalm), als zoet beleg. 

Ook perfect voor bij (en zelfs op) de barbecue…mocht het weer dat toelaten dit weekend.

€4,95 per brood (ca 650 gram) – als bus, freeform of 8 bolletjes: Geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt

* PatisserieBuiksloterbreek vlierbloesem-citroen cakejes met slagroom

Het verschijnen van de bedwelmende en  geurende vlierbloesem in het Buiksloterbreekpark is voor ons altijd het teken dat de zomer begint. 

Deze schattige sappige citroen cakejes in de vorm van een rechthoekige boomstam krijgen een drievoudig shot vlierbloesem: eerst een goede slok vlierbloesemsiroop in het beslag, en daarna wordt er een citroen-vlierbloesemmengsel overheen gekwast wanneer de cakejes warm uit de oven komen. Tenslotte decoreren we alles met rozetjes slagroom en Buiksloterbreekse vlierbloesem bovenop. 

Misschien herinner je je ze nog toen we deze voor het eerst in 2018 maakten? Die waren zo populair dat Jayne meer dan 90 minuten bezig was om alle rozetjes (21 per cakeje) te pijpen…en kreeg regelmatig kramp in haar handen totdat ze klaar was met het 3200ste rozetje :=) Mochten ze weer zo razend geliefd zijn dan kan het zijn dat we geen 21 rozetjes per cake doen maar 3 of 4 grotere…hi hi… 

Elk cakeje is een boomstam van ongeveer 8x4x6 cm en is ruim genoeg voor 1 persoon – én ze smaken net zo verfijnd en heerlijk als ze eruit zien. Je kunt ze ook in plakjes snijden (zie foto’s) om te delen met je gasten.  

We leveren er drie per bestelde portie. Daar is niks symbolisch of dubbelzinnigs achter te zoeken – het is simpelweg een aesthetische-praktische reden: onze gebaksdoosjes zijn van een dusdanige grootte dat 2 cakejes gewoon te weinig is in zo’n bakje en 4 stuks passen niet. Dus worden het er drie. Mocht je er dus al eentje onderweg naar huis opeten, dan kan je volhouden daar er maar twee in het bakje zaten….Your secret is safe with us

€4,25 voor 3 boomstammen

* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Gezouten chocolade taart (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én vegan!)

Een hemelse heerlijkheid voor Hemelvaart? Iets luxueus dat je in de wolken brengt met één hap?Dat kan alleen maar deze gezouten chocolade taart zijn.Het is alsof een engeltje (vanuit de hemel dus) op je tong piest. 

Een fluweelzachte chocolade-kokosmousse op een haver-amandelbodem met chocolade chips. Machtig en prachtig! Met een sprinkle grof zeezout bovenop, want zout houdt de duivel op afstand. En deze taart is duivels delicieus. 

€4,25 voor 2 tranches/kwart punt (ieder tranche is 4 x 9 cm); €16 per hele taart van 33 cm lang

Aanrader: snij elke tranche in twee zodat je nog meer bevredigende blokjes krijgt 

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).  

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.