VADERDAG: vrijdag 18 juni 2021

Lieve BakBuren

Deze week zetten we al onze leuke mannen in het zonnetje – en met dit warme weer is dat dan letterlijk.

Komende zondag is het weer Vaderdag. Zeerrrr belangrijk, hi hi… Dat geeft ons een goede smoes om niet alleen de vaders in de spotlight te zetten, maar al onze stoere bakbuurmannen !

Met die temperaturen van boven de 30 graden op de donderdag hebben we onze oorspronkelijke ideeën een beetje moeten aanpassen (zie hieronder).

Over bikkels gesproken….Sjoerd heeft de tandarts overleefd en met veel minder 'trauma' dan hij gevreesd had (al jaren). Hij mocht zijn getrokken kies ook nog eens meenemen… En daardoor kon de tandenfee ook nog eens een keertje bij hem langskomen.

 
Ons stoere-mannen assortiment voor deze week wordt:
 
 
 
* Het gast brood: Bikkels bierbrood

Biertje anyone?’ 
Een perfect brood voor dit weekend. Bier, lijnzaad en haver. Bikkel lekker.

Verrukkelijk met zowel hartig beleg (zoals koude gezouten boter, plakjes kaas en gerookte zalm), als zoet belg. 

Ook perfect voor bij (en zelfs op) de barbecue…of zou het een bier-becue moeten zijn?

Beltane bierbrood2 Beltane bierbrood2
Beltane bierbrood2 Beltane bierbrood2

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt

 
* PA-tisserie: Tarte aux fruits
We waren eigenlijk van plan om Cowboy Cake te bakken voor dit vaderdags- assortiment. Maar met die hoge temperaturen die deze week boven de 30 graden komen wordt het zo warm in huis en de dagen erna, dat we vrezen dat de chocoladetopping niet gaat stollen. En op een vloeibare Cowboy Cake zitten jullie echt niet te wachten ;=) Dus die Cowboy Cake houden jullie te goed!
 
Dus zochten we een waardige vervanger voor de PA-tisserie van deze week….iets fruity, fris, sappig en onwijs lekker. We laten alle dubbelzinnige vergelijkingen maar aan jullie zelf over…
 
Onze tarte aux fruits zou zo in een goede Franse patisserie winkel kunnen liggen. Een boterige kruimelige deegbodem, gevuld met frangipane (een mengsel van boter, eieren en amandelmeel) en royaal getopt met rijpe zomerse vruchten die misschien afwijken van die op de foto's. En chic alors, de tart is 2 à 3 dagen goed houdbaar. 
C’est vraiment ma(g)n-ifique.
€3,95 per 1/4 punt tarte; €15 per hele tarte van 23 cm doorsnede 
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_1

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.