Vrijdag 21 april 2023

Lieve BakBuren

Daar zijn we weer. Afgelopen week bleken er email problemen te zijn zonder dat wij het wisten. Pas bij het ophalen stonden er bakburen op de stoep die iets besteld hadden…en wij wisten van niets. Erg spijtig! En wij dachten nog dat het aan Jaynes wilde menu van ‘drop-en-darmen’ lag…

Misschien is dit dus een goede aanleiding om te benadrukken dat wij je bestelling altijd zullen bevestigen. Als je géén bevestiging hebt gekregen dan hebben wij je bestelling niet ontvangen. Wil je dat dus zelf goed in de gaten houden, please? 

Die choco-drop cake bleek trouwens toch een regelrechte winnaar te zijn… en we hadden zoveel meer van jullie dat gegund!

Nu terug naar deze week! Zaterdag 22 april wordt de Dag van de Aarde. Dus daar hebben wij verrukkelijke lekkernijen voor verzonnen.

Ons Dag-van-de Aarde assortiment voor deze week wordt:

Ons gastbrood: Knoflook-daslookbrood NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Wanneer de wilde knoflook/daslook bladeren in de parken beginnen te groeien, dan is dat voor ons hét startseintje van de lente. Voor ons ‘de lente begint’ assortiment van 24 maart hadden we al wat daslook verwerkt in ons lente tuinkruidenbrood.

De daslook staat nu volop in bloei met zijn schitterende witte ijskristalvormige bloemetjes. De lente op deze helft van de aardbol gaat gul zijn gang. Dus er is geen betere manier om de Dag van de Aarde te vieren dan met dit nieuwe brood. Gemaakt met goede knoflook en gespikkeld met daslookbladeren uit 020Noord. En het ruikt verrukkelijk! 

Ons knoflookbrood met peterselie is altijd zeer geliefd. Voor de Dag van de Aarde dachten we het een nieuwe draai te geven. Met het toevoegen van versgeplukte lokale daslookbladeren zorgen we voor extra knoflook én voor wat groene spikkels. Een heerlijk aanwezige milde knoflooksmaak, maar niet zó overdreven dat je mond er scheef van trekt. Gelukkig is er wél genoeg knoflook aanwezig om je deze vrijdagavond te beschermen tegen de rondvliegende vampieren op de Breek wanneer je naar huis gaat met je bestelling….

Een welgemeende tip: misschien een idee om te zorgen dat je partner óók een plakje eet, anders zullen het niet alleen de vampieren zijn die wegblijven uit je slaapkamer…..Tenzij je weer wilt weer beginnen met die 1,5m afstand houden en social distancing…Laten we dat nou niet doen, toch?

€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600 gram) geef je aan welke je wilt bij je bestelling?

* Patisserie: Wortelcake met roomkaastopping

Als er een baksel is dat ‘aarde’ én ‘ambachtelijk’ schreeuwt dan is het wel onze wortelcake. Ondanks dat wortelcake alom bekend is (vies eh?), heb je niet echt geleefd voordat je onze wortelcake geproefd hebt.

Starbucks’ versie te zoet? Dat café om de hoek te klef? Onze variant is luchtig, sappig en subtiel gekruid met kaneel. En walnoten voegen een welkome extra crunch toe. En met al die worteltjes erin is het ook nog eens goed voor je ogen :=) Jazeker, die extra vitamine A is handig voor je ooggezondheid omdat veel mensen (te)veel tijd achter de laptop, computer of mobile doorbrengen… hi hi…

Bovenop de wortelcake-blokken strijken we een verslavende roomkaastopping. Niet dat smerige poedersuiker-boter mengsel dat je regelmatig in de winkels treft. Nee lieve Bakburen, wij gaan hier voor kwaliteit met goede roomkaas en goede boter! Als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat ze deze bovenkant eerst aflikken…Daarom zorgen we dat er een flinke laag bovenop komt te liggen. Tjakka!

Deze cakejes blijven dagenlang goed en worden met de dag sappiger. 

€4,95 voor 6 goede blokken

* Het 3e-vrijdag-van-de-maand glutenvrije brood: Bricks zusje (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, gistvrij)

Bricks zusje is de kleinere, smeuïge variant op onze stoere Brick. Dat betekent dat je hier makkelijk een paar plakjes van kan eten, in vergelijking met de Brick waar een(tje) vaak al voldoende is.

Zusje bestaat uit amandelmeel, rijstemeel en fijngemalen pompoenpitten om een verfijnde kruimel te geven. Daarin stoppen we een handvol hele pompoen- en zonnebloempitten want zij moest toch ook een beetje pit hebben om tegen haar oudere broer op te kunnen boksen. En het resultaat is dan minder beige ;=)

Net zoals de Brick is zij van alle markten thuis: van Nutella en jam tot kaas en ham. Zij flirt zeker met hartig beleg: roerei, prosciutto, guacamole, hummus, zalm, toch ook die verdwaalde kroket en alle soorten kazen.
Het familie talent van lang-goed-te-houden-in-de-koelkast blijft hetzelfde. Je heb er nog steeds makkelijk 2 weken profijt van. 

€9 per hele brood (ca 700 g; we maken dit in onze 24 cm lang ‘Brick’ broodvorm)

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). 

Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een reactie