Welkom bij Bakken voor de Buren

Rogge zuurdesem nieuw3  

ELKE VRIJDAG VERS HUISGEMAAKT BROOD OP LOOP- EN FIETSAFSTAND VAN DE BUIKSLOTERBREEK IN AMSTERDAM-NOORD.
 

Ons concept is eenvoudig. Vrijdags bakken we, thuis, de hele dag voor onze buren. Bijzonder brood en verrukkelijke patisserie om het weekend goed in te gaan. Elke week staan er 3 producten in ons aanbod:

  • Een ‘vast’ brood: ons rogge zuurdesem brood (denk aan een Franse ‘pain de campagne’)
  • Een ‘gast’ brood: elke week een wisselend ‘special of the week’ brood. We bakken unieke broden die je nergens anders kunt kopen (zie foto’s)
  • Een patisserie gerecht: denk aan bijvoorbeeld brownies, macarons, scones, cantucci, chique fruit taartjes, cakes, koekjes.

Om de week hebben we een gluten-vrij brood als extraatje. De eerste vrijdag van de maand is het altijd het veel geliefde en populaire ‘Mega-Meerzaden’ brood, anders bekend als ‘The Brick’. Op de derde vrijdag van de maand hebben we een ander gluten-vrij brood.

LET OP: Je kunt alleen brood & patisserie van ons bestellen als je op onze ‘BakBuurlijst’ staat.

Wil je graag op onze BakBuurlijst komen te staan? Neem dan contact met ons op.

We maken eerlijk brood vanaf scratch, zonder toevoegers, broodverbeteraars of andere ingredienten die niet in brood thuis horen. Ons zuurdesembrood is een ECHT desembrood. We maken – en onderhouden – onze eigen desem starter.

Het brood wordt trouwens WEL gebakken met veel zorg, aandacht en een flinke dosis liefde en plezier. Gelukkig maar. Misschien is mede hierdoor ons brood zo goed houdbaar. Het kan ook uitstekend ingevroren worden voor een nog langere houdbaarheid.

Nog bijzonderder: we gebruiken geen mengmachines. Het enige contact dat ons deeg maakt is met onze zorgzame handen. En jazeker, hierdoor krijgt Jayne voor het eerst in haar leven een biceps.

Voor ons tarwe- en rogge-gebaseerd brood gebruiken we biologische Nederlandse granen die rechtstreeks van de molenaar in Santpoort (De Zandhaas) worden geleverd.

Ben je benieuwd hoe dit alles nou in z’n werk gaat? Dan klik op ‘Hoe werkt het?’. Voor het Assortiment van deze Week, klik hier. Voor foto’s van ons brood en patisserie, om van te kwijlen, klik op ‘Foto’s’, of blader door de ‘Archief’ sectie aan de rechterkant van deze webpagina.