Bakken voor de Buren: 15 mei

Lieve BakBuren

Deze week is alles anders in de bakkerij. Jayne, de desem-expert, zit in Kopenhagen. Dus, zoals vorige week al aangekondigt, is er deze week geen desem. Tja, het is niet echt Sjoerd z’n ding….

Jayne is dus de deur uit en Sjoerd gaat meteen aan de slag met vlees in brood. Ha ha!
Wat we deze (tot nu toe) zonnige week gaan maken is het rozemarijn en spekjes brood. Heeeeellllll lang geleden hebben we dat al eens gedaan en het wordt wel weer tijd voor zoiets lekkers. En we maken Tiffin.

Tiffin is popie in the UK! Het was zelfs een paar jaar geleden onderdeel van de ‘bruidstaart’ van Kate en William – je ‘kent’ ze vast wel van TV….
Het bevat lekker veel chocolade en past altijd bij een bakkie thee! Of gewoon zo, tussendoor!

* Het ‘gast’ brood: Spekjes en rozemarijn brood
Dit heerlijke busbrood heeft een lichte ondertoon van de rozemarijn. Het gaat prima zoals het is of met een beetje roomboter. Of eerst even in de toaster doen, dan ruikt het zo super lekker in de keuken!
Ach, eigenlijk maakt het niet uit wat je er op doet – alles is lekker, toch?
Ook als bolletjes dit keer – goeie actie!

€4,25 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram) 

* Patisserie: Tiffin
Toen Prins William enkele jaren geleden trouwde met Kate Middleton, vroegen ze dit als ‘bruidstaart’ naast de verplichte traditionele wit-beklede-toren-hogen-stapel. Dit blijkt een lievelingsgerecht te zijn van de prinsen William & Harry wanneer ze op bezoek gingen bij oma (‘Her Majesty’), en blijkbaar is het ook The Queens lievelings ‘iets’ voor bij de afternoon tea. Maar wat is het dan?!! Tiffin is blokjes van een mengsel van heel veel chocolade, noten, sultanas-geweekt-in-sinaasappel en stukken digestive koekjes (very British). Fingerlicking good!!

6a01a3fd0586d4970b01bb083399d7970d-580wi

 

 

 

 

 

 

 

 

€3,75 voor een zakje vol met overheerlijke blokjes.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.