Bakken voor de Buren: vrijdag 1 juli 2016

Lieve BakBuren

Goedemorgen allemaal! Na Brexit en verlies van de UK in het voetbal (erg gevoelig in de familie van Jayne) – nu weer goed nieuws: een lekker menu van de BuiksloterBakery.
Er is deze week zwarte peper brood om je smaakpapillen te prikkelen EN de Brick/baksteen/megameerzaden brood is er weer.(glutenvrij)
Ook zijn er de polulaire Supersonic turbo flapjacks. Deze doen het altijd super(sonic) op cursussen, caterings en workshops.

Ons post-Brexit assortiment voor deze week is:

* Het ‘gast’ brood: Zwarte peper brood
Een zacht luchtig donker brood met een onderliggende 'kick' van zwarte peper. Of het een kick of een tickle is mag je zelf beslissen.
Het bevat roggemeel en gebuild tarwemeel. Die twee samen leiden tot een bijzondere zachte kruimel. Er zitten ook venkelzaden en karwijzaden doorheen die een bijzondere smaak geven, en dat zorgt dat je het echt niet kunt laten bij een plakje….Bovenop komen er maanzaden.
Dit brood gaat heel goed met Philadelphia roomkaas, plakjes gewone kaas, gerookte zalm, eiergerechten of simpelweg gezouten boter. En ze vriezen goed in, mocht je al willen gaan hamsteren voor de eventueel aankomende regenachtige dagen.

Zwarte peper brood  Zwarte peper brood & bolletjes
€4,25 per per busbrood/ 8bolletjes (ca 600 gram) 

*  Voor onze gluten-vrijers – het Mega-meerzaden brood
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed). En er is een bijkomend voordeel….je gaat er ook nog lekker goed van af…. ;=)

Mega-meerzaden GV4  Mega-meerzaden GV1  Mega-meerzaden GV

€9,75 voor ca 900g

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem juni2016_4

€3,50 per brood (ca 650 gram)

* Patisserie: Supersonic turbo flapjacks
WATTT???? We horen je dat al roepen vanuit onze keuken ;=)
Flapjacks zijn een traditionele Britse traktatie. Vooral kinderen zijn er dol op, zowel om ze zelf te (helpen) maken als om ze op te eten.
Het zijn een soort granola repen gemaakt op basis van haver. In Engeland (ja, ja , dat voormalige-Europese land) wordt er altijd bakken met suiker, stroop en boter aan toegevoegd. Het hele mengsel wordt dan in een bakvorm gestampt, in de oven gebakken en daarna in blokjes of reepjes gesneden. Dat is de basis uitleg….en wij zouden de BuiksloterBakery niet zijn als we hier niet een eigen en veel gezondere draai aan zouden geven ;=) En die draai is ook nog eens glutenvrij, lactose & suikervrij. Maar wees niet bang, ze zijn wel zeer smaak-vol :=)
Sommigen van jullie hebben ze al eerder in de bakkerij geproefd of gegeten tijdens een van Jayne’s cursussen of workshops.

Onze supersonic turbo flapjacks geven je vleugels en toch zijn ze geen Red Bull. Er zit geen enkele ‘rotzooi’ (lees: suikers…) in. Ze zijn een heerlijk voedend mengsel van haver, dadels, bananen chips, walnoten, sultana’s en zonnebloempitten, gebonden met de hyper trendy kokosolie en een beetje honing. Het resultaat is een krokant feel good en doet-je-goed verwennerij. Je kunt ze meenemen voor ontbijt in het OV, achter je bureau bij de ochtend koffie, gebrokkeld over je yoghurt of kwark als tussendoortje, en ja hoor, naast Sjoerds lievelingsbolletje roomijs kan ook. Ze geven je een lift op elke tijdstip van de dag en dan op een ondersteunende manier. En het is misschien handig om te weten dat ze een dikke week goed te houden zijn (ze worden dan ietsjes minder krokant), dus je kunt er over nadenken om een extra zakje in te slaan…..

Supersonic tubo flapjacks1  Supersonic turbo flapjacks4

€4,25 voor een zakje van 8 goede blokjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.