Bakken voor de Buren: vrijdag 24 juni 2016

Lieve BakBuren

Het barbecue seizoen is er weer! Dus deze week hebben we allerlei lekkere dingen die goed gaan bij je barbecue van dit weekend.
Mocht je geen pyromanische aanleg hebben – of een man die die neiging heeft – dan is ons aanbod perfekt voor een etentje in de tuin, of op de balkon.
Doe je daar niet aan? Ach, het is ook gewoon lekker aan tafel hoor!

* Het ‘gast’ brood: Tuinkruiden yoghurt brood
Dit brood is een licht volkoren brood dat luchtig wordt door het toevoegen van yoghurt, en oh zo smaalvol is dankzij de vele verse tuinkruiden die we toevoegen. Bovenop zitten havervlokken om een interessant contrast te geven – als ze tenminste niet wegwaaien in onze heteluchtovens….. Ha ha!

Dit is het perfekte gezelschap voor bij het eten in de tuin, een zondagochtend ontbijt of een barbecue. Het gaat uitstekend met allerlei eiergererchten, vleeswaren en gerookte zalm!
Van de foto’s te zien lijkt dit brood heel envoudig, dat wilt zeggen, dat je niet te veel ziet. Het zit niet bomvol olijven, tomaten of brokken kaas, maar wel bomvol smaak. De smaak zit verborgen…

Tuinkruiden bolletjes  Bieslook yoghurt heel1
€4 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit brood helpt je door je dagelijkse werkweek heen te komen. Iets ‘normaals’ voor alledaags gebruik. Niet dat we ons zuurdesem ‘gewoon’ zouden durven te noemen, want dat is het zeker niet….maar dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg. En het maakt ook nog eens fantastische toast.
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje toegevoegd roggemeel.

Rogge zuurdesem juni2016_9

€3,50 per brood (ca 650 gram)

* Patisserie: Worteltjes (carrot) cakejes
Vies eh?
Wortelcake is alombekend, en onze variant is heerlijk: een luchtige cake, gekruid met kaneel en met toegevoegd stukjes walnoot voor een extra crunch. Goed voor je ogen ook nog mt al die worteltes. Vorige week hebben veel bakburen dit al kunnen proeven. Toppertje!
Bovenop doen we een verslavende roomkaas topping. Als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat ze deze bovenkant aflikken ;=) Daarom zorgen we dat er een flink laagje bovenop komt te liggen – zie foto (de laatste) van de wortelcake blokjes die we maakten voor een catering – in plaats van de toefjes.
Deze cakejes blijven dagen lang goed en worden met de dag sappiger . Bestel dan aub voldoende zodat je plezierig door de weekend heen komt, ha ha.

Wortel cakejes1  Wortel cakejes3

Wortel cakejes4  Wortel cake traybake1
€1 per stuk, en dat is genoeg voor 1 persoon voor een dessert, of voor 2 personen bij de koffie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.