Bakken voor de Buren: vrijdag 12 februari 2016

Lieve BakBuren

Komende zondag is het weer 14 februari en dat betekent Valentijnsdag.
Laten we duidelijk zijn: wij zijn niet zo gek op die dag, maar voor ons is elke smoes een goede smoes om een rode bakdraad te verzinnen. Vandaar.

In het samenstellen van het menu van deze week voor dag van de romance, zaten we met een gewetensvraag: gaan we de route van de rozen, maanlicht en violen volgen, of gaan we langs de route van de ondeugd en verleiding?
Van dat laatste hadden we al veel binnenpret met onmogelijke combinatie’s, dubbelzinnige namen voor de baksels en nog riskantere beschrijvingen. Dat werd het dus, de route van ondeugd en verleiding. We zullen de meer delicate buren onze ‘voorbeschouwing’ maar besparen en dus we presenteren we hier dan het bakresultaat: iets pikants, iets met kaas en iets met chocolade. Alle ingredienten voor een onvergetelijke Valentijns(bak)dag.

Ons prikkelend assortiment voor deze week is dus geworden:

* Het ‘gast’ brood: Pikante kaas brood
Onze kaasbroden blijven altijd toppers wanneer ze weer in het assortiment zitten. Of het om het echte Engelse Cheddarbrood gaat of om het Hollandse kaasbrood, ze zijn altijd populair bij jullie.
Het oude gezegde luidt, ‘Als het niet kapot is, niet repareren’ dus was het erg vanzelfsprekend om ons tried & tested recept gewoon uit de kast te halen voor deze vrijdag.
Maar.
Dit is wel voor Valentijnsdag.
En verbetering is altijd mogelijk.
En bovendien kriebelen Jaynes experimentenvingers altijd om toch het bekende recept weer te gaan kietelen & tweaken….

We hebben ondersteunende troost voor aanpassingen gevonden in de vrouwentijdschriften. Rond deze tijd van het jaar is ‘reinventing’ jezelf niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de relatie. Jawel. Tips om je relatie spannender te maken hadden jullie hier niet verwacht, toch? (Maak je geen zorgen, die komen niet). Simpele aanpassingen kunnen een verschil maken (dank je wel, Cosmo). In plaats van de kaasblokjes die we normaal gebruiken, hebben we de extra belegen kaas nu geraspt zodat de kaas meer door de kruimel trekt. Variety is the spice of life zeggen de Engelsen. En het idee van iets pikants sprak ons ook wel aan. Dat werd dan toegevoegd door middel van een goed snufje chilli flakes. Dit geeft dan een prettige prikkel….of een cheeky tickle. We weten dat we op moeten passen met te veel chilli toevoegen anders is de kans dat je lijf in vuur en vlam staat te groot….en met onze oudere bakburen die dan misschien een sneller kloppend hart en verhoogde polsslag kunnen oplopen kan dat gevaarlijk zijn ;=) Dus alles met mate….helaas.
Enkelen van jullie hebben het afgelopen week al getest. En het werd zeer goed ontvangen! Tjakka.

Pikante kaasbrood1  Pikante kaasbrood2

€4,95 per brood (ca 600g; als bus brood of als 8 bolletjes)

Nadat we foto’s hadden gemaakt, zagen we al de hartjes op het bakpapier verschijnen…grappig. 

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit brood helpt je door je dagelijkse werkweek heen te komen. Iets ‘normaals’ voor alledaags gebruik. Niet dat we ons zuurdesem ‘gewoon’ zouden durven te noemen, want dat is het zeker niet….maar dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg. En het maakt ook nog eens fantastische toast.
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje toegevoegd roggemeel.

Rogge zuurdesem okt2015  Rogge zuurdesem nieuw2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

 

* Patisserie: Chocolade cheesecake brownies
Terwijl de vrouwentijdschriften ons aanmoedigen om een relatie fris te houden (op wat voor manier dan ook), ze geven ook toe dat sommige aspecten zoals het vetrouwde en het bekende de basis zijn voor een duurzame blijheid samen. Vandaar dat we als patisserie onze bekende en geliefde – en nog steeds sexy – chocolade cheesecake brownies voor jullie willen gaan bakken. Aan sommige dingen moeten je niet gaan sleutelen en dit is er zo eentje.  
Bovendien, we kunnen Valentijnsdag niet vieren zonder chocolade, het alombekende aphrodisiacum. Toch?
En hou de uitspraak van Mae West in gedachten : ‘Too much of a good thing….can be wonderful’.

Chocolate cheesecake brownies

€4 voor 6 goede stukken

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.