Bakken voor de Buren: vrijdag 2 september 2016

Lieve BakBuren

Jeeminee, het is alweer (bijna) september en het nieuwe schooljaar begint!
Toch is voor ons gevoel de zomer nog niet voorbij. Dat vind je weerspiegelt in ons assortiment van deze week: een tuinkruiden yoghurt brood dat nog steeds bij de barbecue kan.
Als patisserie onze verrassende suikervrije Fudgy walnoten espresso shortbread. Het is ook weer de 1e-vrijdag-van-de-maand en dat betekent de maandelijkse retour van onze glutenvrij mega-meerzaden Brick. Goed om weer wat regelmaat in je darmen te brengen ;=)

Het kan zijn dat wij de zomer niet willen loslaten omdat wij zelf in de vakantie stemming beginnen te komen. Volgende week (9 september) wordt onze laatste bakdag voor een maand. Wij gaan dan zelf eindelijk de hort op….De ovendeuren gaan dan weer open op vrijdag 14 oktober.

Om jullie te verwennen voordat wij volgende week dicht gaan komt het Cheddar kaas brood op het menu! Dus maak alvast een plekje vrij in de vriezer of schakel je buren in mocht je het niet zelf op kunnen komen halen. We hebben een beperkte hoeveelheid Cheddar dus op = op. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt….

Ons het-is-alweer-september assortiment voor deze week is:

* Het ‘gast’ brood: Tuinkruiden yoghurt brood
Dit brood is een licht volkoren brood dat luchtig wordt door het toevoegen van yoghurt, en oh zo smaalvol is dankzij de vele verse tuinkruiden die we toevoegen. Van de foto’s te zien lijkt dit brood heel envoudig, dat wilt zeggen, dat je niet te veel ziet. Het zit niet bomvol olijven, tomaten of brokken kaas, maar wel bomvol smaak.
Dit is het perfekte gezelschap voor bij het eten in de tuin, een zondagochtend ontbijt of een barbecue. Het gaat uitstekend met allerlei eiergererchten, vleeswaren en gerookte zalm!

Tuinkruiden bolletjes  Tuinkruiden heel1
€4 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram) 

*  Voor onze gluten-vrijers – het Mega-meerzaden brood
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed). En er is een bijkomend voordeel….je gaat er ook nog lekker goed van af…. ;=)

Mega-meerzaden GV4  Mega-meerzaden GV1

€9,75 voor ca 900g

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem aug2015

€3,50 per brood (ca 650 gram)

* Patisserie: Fudgy walnoten espresso shortbread (suikervrij)
We hebben dit maar een keer eerder in het assortiment gehad – toen liep het storm. Een krokante shortbread (zandkoekje) bodem met daar bovenop een laag zachte fudge-achtige vulling vol walnoten en espresso koffie. Om het nog even af te toppen drizzelen we er ook nog gesmolten pure chocolade in de stijl van Jackson Pollock overheen. Een lekker rommeltje dus! Wat het extra verrassend maakt is dat het suikervrij is dankzij een beetje kokosbloesemsuiker en een beetje honing.

Fudgy walnoten espresso shortbread5 

€4 per zakje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.