Komende vrijdag is het weer Black Friday in de Verenigde Staten. Het is een Amerikaanse traditie dat de dag na het Thanksgiving feest (die altijd op de 4e donderdag in november valt) er fikse kortingen worden gegeven in de winkels. Dus de Amerikanen - die hebben toch al een lang weekend vrij - gaan heftig winkelen. Shop 'til you drop...
De laatste jaren is Black Friday er ook in Europa. Een kans voor veel (online) winkels om nog meer artikelen (vooral electronica, televisies en witgoed) te verkopen. Hoezo cynisch?
We zaten dit weekend te dubben. Gaan we ons assortiment deze vrijdag op Thanksgiving toespitsen of op Black Friday? Deze laatste trok onze aandacht nèt iets meer ....omdat we daar meer 'bak-voorpret' uit konden halen om een menu samen te stellen :=) Vandaar.
Om helemaal in de spirit van Black Friday te blijven hebben wij onze eigen 'pop-up' brood in de verkoop te doen: het ultra-geliefde Hollandse kaasbrood. Maar slechts genoeg voor 15 broden.
We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
Zelfs wij konden geen passender brood verzinnen. Elke keer dat dit in de bakkerij komt zijn jullie laaiend enthousiast. Dus voor onze nieuwere BakBuren – er ligt een smaaksensatie op jullie te wachten….. ;=) Oh yeah!
Dit gistbrood heeft een zeer donkere, bijna zwarte kleur (vandaar de naam ‘Black brood’). Het is mals, niet te zwaar en niet zoet. Perfect (om alvast in te vriezen) voor de feestdagen die eraan komen in december. Boterhammen belegd met felle contrastkleuren zoals eiersalade, gerookte zalm en roomkaas steken goed af bij de diep zwarte broodkleur. We krijgen hier veel complimenten over op de cateringen (toen die nog mochten/pre-Corona….) – dus dat soort lof gunnen wij jullie ook!
Jaren geleden kwamen we dit traditionele Schotse recept tegen en we waren meteen benieuwd. Misschien is ongelovig wel een betere beschrijving. We konden ons niet voorstellen dat een recept met een mix van koffie, cacao, wortel, donkere stroop, komijn en venkel zo goed zou werken. Of zelfs smaken naar iets waar wij zin in zouden hebben om te eten. Maar verrek, we hadden het compleet mis. Het resultaat was fantastisch! Dit was één van de eerste broden die we ooit bakten toen wij onze bakkerij begonnen in 2013, en sindsdien is het nooit weggeweest.
€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
Je hoeft niet voor onze deur te liggen, of lang in de rij te staan of allerlei gekke acties te ondernemen om onze aandacht te trekken. Gewoon op tijd bestellen :=) We zullen ons best doen om het zo eerlijk mogelijk te verdelen over de bestellers – maar op is op. Dus, misschien scoor je er eentje deze week…
Voor de nieuwere bakburen is er een kleine uitleg over dit brood nodig. Dit is – samen met het Engelse Cheddarbrood – het favoriete brood aller tijden.
Een gistbrood dat vol blokjes belegen Hollandse kaas zit. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’, dan is dat ook precies wat we bedoelen. Geen verdwaalde licht gele stukjes ergens in een broodje verstopt. Nee. Blokjes kaas die je nog kunt zien wanneer je een plakje snijdt. Met wat tuinkruiden toegevoegd steken deze aantrekkelijke groene spikkels goed af in de zee van gele tinten van gedeeltelijk gesmolten kaasblokjes.
Het is onvoorstelbaar lekker. Dit kaasbrood is lichtwarm te eten, maar ook koud of in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’.
Let op: We kunnen maximaal 15 broden bakken. We doen onze best om ieder zo fair mogelijk aan een brood te helpen. Maar op is op!
€4,95 als busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600g) – geef aan bij je bestelling welke je wilt