GOEDE VRIJDAG 10 april 2020

Lieve BakBuren

Ondanks het Corona wordt het toch alweer Pasen. We hebben vernomen dat de virusvrije Paashaas vrijdag zeker bij ons langs komt, op 1,5 meter afstand dan, om zijn buidel af te geven!
 
We hebben een smakelijk aanbod samengesteld dat ook een aantal dagen goed houdbaar is zodat je ze ook voor het Paasontbijt kan gebruiken – voor zowel de glutenvollers als de glutenvrijers.
 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en aan de deur overhandigen in een tasje. Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen.

 

Ons Goede-Vrijdag assortiment voor deze week wordt:

 

*Het traditionele Engelse Paasbrood: Hot Cross Big Bun
In Engeland zijn ‘Hot Cross Buns’ een traditie op Goede Vrijdag. Hot Cross Buns zijn een soort luxe krentenbolletjes, met bovenop een kruis (zie foto) om de kruisiging te symboliseren. 
 
Normaal gesproken maken we deze in de traditionele buns (bolletjes) en óók in een zeer ontraditioneel Hot Cross busbrood uitvoering. Maar…met onze 'virus maatregels' in de bakkerij, duurt het tegenwoordig 2 uur om alle bestellingen in te pakken. Dat betekent dat we gewoon uren te kort komen om al die bolletjes te kunnen draaien, bakken en inpakken. Maar we willen dit traditionele brood zooooo graag voor jullie bakken! Dus we hebben een oplossing verzonnen: een Hot Cross Big Bun (dwz freeform).
 
Onze Hot Cross Big Bun zit vol met gedroogde vruchten, geconfijte sinaasappelstukjes, stukjes sappige appel en met een smaakt-naar-meer ondertoon van kaneel. Ze zijn heerlijk zacht en de lichte zoetigheid komt voornamelijk van alle gedroogde vruchten die er in zitten.
 
Op Goede Vrijdag eten de Britten dit ‘gewoon’ (meestal met zachte boter erop) of getoast (en dan met nog veel meer boter). Maar dit is ook lekker met een plakje kaas. Vroegâh, jawel, werden Hot Cross Buns rechtstreeks uit de oven gegeten, nog heet, vandaar de naam.
En, Hot Cross Bun heeft niks te maken met Hete Kruizen voordat je het vraagt…. ;=)
 
€4,95 per Big Bun  (ca 600 gram)
 
 
* Pasen patisserie: Citroen maanzaad nestjes
Deze Paas nestjes bestaan uit een lichte 'zingy' citroencake in de vorm van een aantrekkelijk tulbandje, met maanzaad voor een knispertje. We gaan ze niet volspuiten met slagroom, drizzlen met chocolade of een icing eroverheen lepelen. We laten ze gewoon ‘puur’ zodat jullie de eigen creativiteit erop los kunnen laten,
Maar……we zullen er hoogstwaarschijnlijk wel wat Paas-eitjes bij doen…jullie een beetje verwennen mag toch wel?
 
Citroen & maanzaad tulbandjes Paques2
€4,95 voor 4 nestjes 
(1 tulbandje is genoeg voor 1 personen als dessert, of voor 2 personen bij een kopje koffie)
 
 
*Het glutenvrije Paasbrood: Rozemarijn zeezout brood
Dit is een verrassend smakelijk brood: de fijngehakte rozemarijn, een beetje citroen voor een frisse kick en een sprenkel van grof zeezout prikkelen je tong. Het is bijna verslavend…
 
Dit brood is gemaakt op basis van gemalen lijnzaad. Naast al de gezondheidsgeheimen van lijnzaad blijft dit brood dagenlang goed in de koelkast, dus je kan hier lang van genieten. Het is heerlijk met kaas, eiergerechten, avocado, hummus, olijven tapenade, gegrilde groenten, gerookte zalm en sommige vleeswaren. Maar jam is misschien net een stapje te ver….
 
We bakken deze ‘glutenvrije gezondheid’ in onze normale busbrood bakvorm zodat je een echt volwaardig sneetje brood hebt
 
€6,95 per busbrood
 
 
* Vrijvanalles patisserie: Wortel, appel en dadel nestjes
Wat een trak-taart-sie (sorry….) zijn deze nestjes! Een sappig tulbandje zonder gluten, boter en suiker. Hoe is het mogelijk? We gebruiken volkoren rijstemeel, amandelen, dadels, wortel, appel en brengen het op smaak met kaneel en gember. Ze blijven ook nog eens dagenlang goed.
De Paashaas vindt de wortels errrrg lekker – en blijkbaar kinderen ook :=)

VVA appel- dadel & wortel tulbandje2 VVA appel- dadel & wortel tulbandje2
€4,95 voor 4 nestjes (1 tulbandje is genoeg voor 1 personen als dessert, of voor 2 personen bij een kopje koffie)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Regge zuurdesem ergens
€3,75 per brood (ca 650 gram)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.