Vrijdag 17 april 2020

Lieve BakBuren

Normaal gesproken proberen we rond Jaynes verjaardag enkele dagen weg te gaan. Maar dat zit er dit jaar niet in ;=) Niemand gaat nergens heen op dit moment.
 
Dus wat doe je dan?
Wanneer je Jayne bent dan ga je de meest intensieve dingen bedenken om je bakburen te verwennen. En dat op de bakdag dat ook je verjaardag is. Misschien krijgen we er spijt van – in de vorm van spierkramp haha – maar deze vrijdag maken we onze zeldzaam doch ultra-geliefde macarons au chocolat. Als je goed luistert hoor je Jayne neuriën 'It's my birthday / And I'll bake if I want to / Bake if I want to / Bake if I wa-a-a-nt to….'
 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen. Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen.
 

Ons bakburen-verwennen assortiment voor deze week wordt:

 

* Het gast brood: Scandi brood
De oorspronkelijke naam van dit vooral geliefd-in-Zweden brood was limpa met anijs. Maar dat klonk als een SOA… Vandaar dus zijn huidige koosnaam.
 
Subtiel gekruid met anijs is dit een brood dat goed past bij een intelligente lockdown. Je kunt het namelijk rijkelijk beleggen met al je favoriete gehamsterde toppings: kaas, eieren, zalm maar ook jam en pindakaas. Mocht je in de Scandi smørrebrød belegsoorten willen vertoeven, probeer het met garnaaltjes of rosbief. (En een shot aquavit of Nederlandse jenever zou niet mis zijn). Maar een plak dik besmeerd met gezouten boter blijft eigenlijk onverbeterlijk: puur en simpel.
 

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) – geef aan bij je bestelling welk vorm je wilt bestellen

 
 
* Patisserie: Macarons au chocolat (ook glutenvrij)
Macarons zijn moelijk en tijdsintensief om te maken en worden beschouwd als het summum van chic-heid in Frankrijk. Vooral in Parijs (waar we vroegâh heen gingen voor Jaynes verjaardag) zijn ze volop te verkrijgen in alle kleuren, smaken en maten. De meest vreemde macarons die we tot nu toe hebben gezien (maar niet geproefd) waren de ‘foie gras met ketchup’ macarons van Pierre Hermé….. En dan zeggen ze dat Engelsen gek zijn…..
Gelukkig zwaait nuchterheid de scepter hier op de Breek. We houden het bij onze zeldzaam doch geliefde chocolade macarons met een pure chocolade ganache vulling.

€4,95 voor een zakje van 10 macarons

 
 
* Het gluten-vrije-derde-vrijdag-van-maand brood: Bricks zusje
Bricks zusje is de kleinere, smeuïge variant op onze stoere Brick. Dat betekent dat je hier makkelijk een paar plakjes van kan eten, in vergelijking met de Brick waar een(tje) vaak al voldoende is.
 
Zusje bestaat uit amandelmeel, volkoren rijstemeel en fijngemalen pompoenpitten om een verfijnde kruimel te geven. Daarin stoppen we een handvol hele pompoen- en zonnebloempitten want zij moest toch ook een beetje pit hebben om tegen haar oudere broer op te kunnen fietsen.
Net zoals de Brick is zij van alle marketen thuis: van Nutella en jam tot kaas en ham. Zij flirt ook met hartig beleg: roerei, prosciutto, guacamole, hummus, zalm, toch een verdwaalde kroket en alle soorten kazen.
 
Het familie talent van lang-goed-te-houden-in-de-koelkast blijft hetzelfde. Je heb er nog steeds makkelijk 2 weken profijt van. En wie weet hoe onze Corona wereld er over 2 weken uit zal zien….
 
 
€9 per heel brood (ca 700g; we maken dit ook in onze 24cm lange bakvormen)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem juni2016_7
 
€3,75 per brood (ca 650 gram)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.