Hemels Hemelvaart assortiment: vrijdag 31 mei 2019

Lieve BakBuren
 
Jaaaaaa!
Daar zijn we weer, klaar om de ovendeuren komende vrijdag weer opnieuw te openen.
Jayne is nog aan het herstellen van die pokken, maar heeft enorme zin om deze week voor jullie te bakken. We missen jullie – en de ontwenningsverschijnselen en zin-om-te-bakken winnen over de resterende waterpokkenvermoeidheid. Vandaar!
 
Donderdag is het Hemelvaartsdag, dus hoeften we niet ver te zoeken voor een thema voor deze week. Een hemels assortiment voor Hemelvaartsdag.
 
* Het ‘gast’ brood: Triple tomatenbrood
Soms is een broodje eten in de stad zo teleurstellend.
Leuke plek, attente bediening, kaart ziet er heerlijk uit….Je hebt een broodje besteld met een keuze uit verschillende brood soorten: donker volkoren, maisbrood, zuurdesem of zongedroogde tomaten.
Mjam! Alleen het idee al van een zongedroogde tomatenbroodje, belegd met je lievelings jongekaas en het water loopt je uit je mond.
Je bestelt, en met een kleine opwinding wacht je je besteling af….
Ondertussen ben je lekker aan het bijkletsen met je vriend of vriendin, en het broodje komt. Aanvalluh!
Halverwege je bammetje vraagt je vriend(in), ‘Hoe is jouw zongedroogde tomatenbroodje? Daar had je zo’n zin in!’
Op dat moment besef je dat je nog geen rood vlekje tomaat voorbij hebt zien komen…. Wel lekker, maarre…
Je legt je broodje neer, haalt het uit elkaar en gaat op zoek naar de tomatenschat….je telt 1, misschien 2, kleine rode dingetjes. Maar dat het nou smaakt naar tomaat….
Deceptie, teleurstelling en je wilt bijna het café aangeven wegens misleiding. Ha ha!
 
Gelukkig kan de BuiksloterBakery je over zulke trauma’s en teleurstelling heen helpen. Als wij zeggen dat er iets in zit, dan weet je zeker dat het er in zit EN dat je het kunt zien – en in een goede hoeveelheid. Geen zongedroogd tomatenbrood waar de tomaten overheen zijn gevlogen.
Het leuke van een eigen bakkerij is dat je er meer kunt instoppen dan bij de ‘gewone’ bakker. Dus niet alleen meer liefde en aandacht, maar ook meer tomaten. Ons zongedroogde tomaten brood zit tjokvol tomaten en bomvol smaak. Het heeft een triple whammy van die rode ronde zonnige vruchten: zongedroogde tomaten, tomaten olie en tomaten puree. Tjakka! Einde nachtmerries!
 
Dit (gist)brood is ontzettend lekker zoals het is, maar ook met een beetje gezouten boter, of goede olijfolie om in te dompelen, eiersalade en plakjes kaas….om je van je eigen café-trauma te genezen.
 
Triple tomaten brood doorgesneden
€4,95 per brood of 8 bolletjes (ca 600g)
 
 
* Patisserie: Tarte au chocolat
Toen we een passende patisserie voor deze week zochten, waren we er heel snel uit.
Een hemelse heerlijkheid voor Hemelvaart? Iets luxe dat je in de wolken brengt met één hap?
Dat kan alleen deze tarte au chocolat zijn.
Het is alsof een engeltje (vanuit de hemel dus) op je tong piest.
 
Deze tarte au chocolat bestaat uit een knapperige deegbodem, die eerst apart in de oven wordt gebakken (blind baking in het Engels). Daarna wordt de gebakken deegvorm gevuld met een ganache van pure (70%) chocolade. Een volwaardige verwennerij – enne, er zit trouwens weinig suiker erin. Unbelievable,  nietwaar?
Maar de luxeheid houdt daar niet op. We toppen het af met een sprinkle goudpoeder. Een beetje bling om je weekend mee te beginnen.
 
€3,75 per 2 tranches of €14 per hele taart (33 cm lang/9cm breed)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesembrood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem sept2018_3
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.