KERST 24 december 2020

Ho ho hooooo lieve BakBuren

Daar zijn we weer: onze laatste bakdag van dit jaar!
DEADLINE VOOR BESTELLEN IS DINSDAG 18u

Dit is de laatste BAK! dag van dit jaar. Onze volgende bakdag wordt dan vrijdag 8 januari 2021

Ons Kerst 2020 assortiment voor dit jaar is:

 

* Het Kerstbrood: Walnoot en rode wijnbrood

Als er iets is om je meteen in de Kerstsfeer te krijgen dan is dit het wel. Dit is ons Kerstbrood vanaf het begin van onze bakkerij in 2013. 

Het is een licht volkoren gistbrood met een duidelijke walnoten smaak. Door het toevoegen van (veel) rode wijn ontstaat er een aantrekkelijke diepe bijna paarse kleur. Maar wees niet bang, het smaakt niet naar wijn. De alcoholistische beleving hebben we dit keer in onze Christmas Cakes gestoken.

Het is heerlijk om dit brood op te eten zoals het is, maar als je het combineert met kaas (alle soorten zijn mogelijk) dan heb je in één klap een kaas-plank-gang. Daardoor is het heel geschikt voor de eerste of tweede Kerstdag als afsluiter. Of voor op 31 december, want het kan ook prima ingevroren worden. Dit brood even toasten voor bij je kaasplankje is echt een super idee…

Walnoot rode wijn2 Walnoot rode wijn2

€5,50 per busbrood/8 bolletjes/freeform (ca 600 gram) –geef aub aan bij je bestelling of je een busbrood, bolletjes of als freeform wilt deze week

* Het glutenvrije Kerstbrood: zongedroogde tomaten en groene olijven brood (gistvrij en glutenvrij)

Als je fan bent van ons glutenvrij rozemarijn- en zeezoutbrood dan zou dit brood ook op je glutenvrije lijf geschreven zijn.
 
Net zoals in het rozemarijn- en zeezoutbrood gebruiken we gemalen lijnzaad als basismeel. Maar daarna 'vullen' we het met de feestelijke kerstkleuren: rode zongedroogde tomaten en groene olijven. Met een vleugje oregaan om het precies op smaak te brengen, heb je een traktatie of je nou wel of niet glutenvrij bent. 
 
Dit Kerstbrood is goed te bewaren in de koelkast zodat je hier de gehele Kerst van kunt genieten. Het is heerlijk met kaas, eiergerechten, avocado, hummus, olijven tapenade en gerookte zalm.
 
€7,95 per 24 cm lang Brick vorm (ca 700 gram) gistvrij en glutenvrij

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
 
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
 
€3,75 per brood (ca 650 gram)

* Patisserie 1: Witte winter wonderland cheesecake

Wordt het een witte Kerst dit jaar? Als je deze bestelt dan echt wel!
 
Deze zachtromige mousse-achtige cheesecake heeft zijn textuur te danken aan de goede witte chocolade die door het roomkaas- en slagroommengsel heen gespateld wordt. Als contrast voor deze smooth silkiness is er een krokante koekjes bodem van speculaas. Ondanks al die ingrediënten blijft deze traktatie licht en fris, en is tot 5 dagen goed houdbaar in de koellast. Maar het is niet besteed aan de lactosevrije bakburen deze week ;=)
 
We kunnen het helemaal helemaal wit leveren – zodat je het zelf kunt versieren met stukjes (rood en blauw) fruit, compote, jam, marmalade of helemaal niks. Maar wij hebben ontdekt dat een drizzle pure chocolade het naar een andere league tilt… Ja ja… Dat doen we dan dus graag voor je – een goede smoes om een beetje de Jackson Pollack uit te hangen in onze Kerstbakkerij van deze donderdag.  
 
Geef je aan of je het wit of ge-Pollackt met pure chocolade wilt hebben?
 
 
€6,25 per 1/2 cheesecake, 16 cm lang, genoeg voor 4 personen
€12,50 per hele cheesecake, 32 cm lang, genoeg voor 8 personen
 

* Patisserie 2: Kaneel mousse meringues (glutenvrij en lactosevrij)

Love at first bite!
Onder een krokant exterieur verschuilt zich een hemelszacht kaneel mousse-achtig binnenwerk. Deze zijn één van onze meest geliefde baksels ooit. En alsof dat nog niet genoeg is zijn ze ook nog eens glutenvrij en lactosevrij.
 
De meringues zijn ongeveer 5 dagen goed houdbaar (buiten de koelkast aub, anders worden ze zompig) dus perfect voor de feestdagen.
Mogen we je ook een beetje advies geven wanneer je deze heerlijkheden wilt bestellen? Koop dan wat goede (35-40%) slagroom, klop het op (zonder suiker!) en serveer het bij de meringues. Als je de meringue eet met een flinke klodder goede slagroom dan zal je ons eeuwig dankbaar zijn.
 
 
€3,50 (voor een bakje vol met minimaal 6 stuks; mag ook zonder noten – geef het dan aan ons door)

* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Vijgen-dadel truffelblokjes (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij)

We willen onze 'vrijvan' fans niet buitensluiten van hemelse patisserie voor de Kerstdagen.
Deze truffelblokjes zijn gemaakt van 70% pure chocolade, kokosolie, eieren en een flinke handvol dadels en vijgen. Een klein beetje zout en wat gezellige kerstkruiden maken deze truffels bijzonder. En bovenop besprenkelen we ze met cacaopoeder. Ze zijn een week lang goed houdbaar in de koelkast en ze passen perfect bij een kopje koffie of thee na het Kerstdiner. Maar ook als onderdeel van een dessert en met een fruitsalade ernaast voor wat extra vitamine C.
 
Mocht je Jayne afgelopen maandag op Radio Noord Holland hebben gehoord toen ze te gast was bij Patricia Nagelkerke in het programma Lunchroom, dat weet je wat een 'hit' deze truffelblokjes waren in de studio. Patricia en haar team konden niet geloven dat er in zoiets lekkers 'niks' zat…! Ze bleven maar eten…
 
 
€4,25 (voor 8 blokken)
 
 

Kerstkado: Jaynes nieuwe bakboek BAK!

Met de nieuwe lockdown heb je nu de kans om te bakken tijdens de feestdagen. Meteen een feel good gevoel opwekken!
 
BAK! bevat 80 recepten met al onze toppers van de laatste 7 jaar van onze BuiksloterBakery en 'bakken voor de buren'.
Vol tips en anecdotes en voor ieder wat wils. Of je bent een gloednieuwe bak-beginner of een ervaren bak-nerd, hier vind je iets om een memorabele Kerst te maken.
 
Bak cover
€19,99 als je het bij ons ophaalt; €25,50 wanneer we het naar je opsturen in NL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.