Kerstbakkerij: dinsdag 24 december 2019

Ho ho ho lieve BakBuren

Daar zijn we weer: De laatste bakdag van dit jaar!
Deze dinsdag zorgen we voor extra gezelligheid met glühwein en sap om je in the mood for Christmas te brengen. Wij worden versterkt door onze Kerst elf, Caroline (Christmas Carol-ine) die zorgt dat jullie glazen vol blijven. En je kan ook lekker kletsen en kennismaken met de andere bakburen. Dus neem je man, vrouw, buur, kinderen of leuke kennissen mee om even een glaasje mee te doen!
 
We zijn ietsjes eerder en dus langer open op dinsdag 24 december (16:30-18:30u) om je bestelling te kunnen komen ophalen.
Ophalen is echt vanaf 16.30 uur en niet eerder. We zijn een beetje erg druk….
DEADLINE VOOR BESTELLEN IS ZONDAG 22u
 
Onze eerst volgende bakdag hierna wordt vrijdag 10 januari 2020.

Ons Kerst 2019 assortiment voor dit jaar wordt:

 

* Het Kerstbrood 1: Walnoot & rode wijnbrood

Als er iets is om je meteen in de Kerstsfeer te krijgen dan is dit het wel.

Het is een licht volkoren gistbrood met een duidelijke walnoten smaak. Door het toevoegen van (veel) rode wijn ontstaat er een aantrekkelijke diepe bijna paarse kleur. Maar wees niet bang, het smaakt niet naar wijn. De alcoholistische beleving hebben we dit keer in onze Christmas Cakes gestoken.

Het is heerlijk om op te eten zoals het is, maar als je het combineert met kaas (alle soorten zijn mogelijk) dan heb je in één klap een kaas-plank-gang. Daardoor is het heel geschikt voor de eerste of tweede Kerstdag als afsluiter. Of voor op 31 december, want het kan ook prima ingevroren worden.

Walnoot rode wijn brood2 Walnoot rode wijn brood2

€5,50 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)

 

* Het Kerstbrood 2: de beste BuiksloterBakery brioche

Boterige, sappige, luchtige….Brioche blijft een feestelijk summum van Franse viennoiserie. Dit was – en nog steeds is – onze allerlekkerste brioche tot nu toe. Met net de juiste hoeveelheid honing (in plaats van suiker) om een zoete kietel te geven.
Het is werkelijk alsof er een engeltje op je tong piest. Tjakka!
 
Mocht je deze verrukkelijke brioche deze dinsdag bestellen, mogen we dan een beetje bazig zijn? Gebruik deze brioche niet alleen bij het ontbijt s’il vous plaît. Ondanks zijn lichte zoetigheid gaat het prima met de meeste belegsoorten, inclusief foie gras en pâtés, mocht je die toevallig in huis hebben voor de Feestdagen.
Bovendien kun je gewoon terugvallen op lekker Nederlands zijn en het besmeren met pindakaas of Nutella ;=) Met een plak jonge- of belegen kaas is het onverslaanbaar. En als je twijfelt wat je er ook op kunt doen …dan bien sûr is beurre beurre en nog meer beurre erop altijd goed…
Volgens onze chefkok Sjoerd is brioche een chefs droombrood: het maakt de beste boterhammen, tosti’s en wentelteefjes (dat is pain perdu in het Frans, maar geen turning bitches in het Engels… Hi hi hi). Wentelteefjes is/zijn een hint voor het ontbijt op bed of voor de brunch als je in de sfeer van lange uitrekkende dagen wilt komen….
 
Brioche 2018_1 Brioche 2018_1
 
Deze week ALLEEN als busbrood te verkrijgen (bolletjes worden te droog, vinden wij).
€4,75 per busbrood (ca 550 gram)
 
 
* Patisserie 1: Sinaasappel-marmelade tarte
Een beeldschoon palette van een winterse vruchten tarte voor Kerst – en een lekker shotje vitamine C. Net even iets anders dan al die chocolade!
Om het sinaasappel accent nog meer naar boven te brengen, bestrijken we de boterige kruimelige deegbodem met marmelade. Onze tarte aux oranges wordt dan gevuld met een zogenaamde frangipane (een mengsel van boter, eieren en amandelmeel) en getopt met plakjes sinaasappels. Het resultaat is voortreffelijk. Happy happy Christmas!
 
Sinaasappel marmelade taart5 Sinaasappel marmelade taart5
Sinaasappel marmelade taart5 Sinaasappel marmelade taart5

€3,95 per 1/4 punt tarte, of €14,50 per hele tarte (hele taartdoorsnede is 23cm)

 
 
* Patisserie 2: Kaneel mousse meringues (glutenvrij en lactosevrij)
Love at first bite!
Onder een krokant exterieur verschuilt een hemelse zachte kaneel mousse-achtige binnenwerk. Deze zijn een van onze meest geliefde baksels ooit. En alsof dat nog niet genoeg is zijn ze ook nog eens glutenvrij en lactosevrij.
 
De meringues zijn ongeveer 5 dagen goed houdbaar (buiten de koelkast aub, anders worden ze zompig) dus perfect voor de feestdagen.
 
Mogen we je ook een advies geven, mocht je deze heerlijkheden willen bestellen?
Koop dan wat goede (35-40%) slagroom, klop het op (zonder suiker!) en serveer het bij de meringues. Als je de meringue eet met een flinke klodder goede slagroom, dan zal je ons oneindig dankbaar zijn.
 
Kaneel mousse meringues4 Kaneel mousse meringues4
€3,50 voor een bakje vol meringues (minimaal 6 stuks)
Kan ook zonder walnoten bovenop – geef dit dan door aan ons!
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
 
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem nov2017_2
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.