MOEDERDAG assortiment vrijdag 7 mei 2021

Lieve BakBuren

Vandaag is het Dodenherdenking en morgen wordt het Bevrijdingsdag…van de oorlog maar nog niet van het Corona-virus…
Normaal gesproken zouden we een Dodenherdenking en Bevrijdingsdag assortiment verzinnen, maar dit jaar vallen deze precies tussen twee bakdagen in. Dus gaan we voor iets anders om in de spotlight te zetten: Moederdag van komende zondag (9 mei; hint hint voor iedereen die het al vergeten was…). Hiervoor hebben we wat leuke dingen bedacht…
 
Ons Moederdag assortiment voor deze week wordt:
 
 
* Het Moederdag ‘gast’ brood: Sherry rozijnenbrood 
Dit brood heeft wat ons betreft de kwaliteiten en kenmerken van een moeder:
  • Het (ze) ziet er aantrekkelijk uit
  • Is niet te zoet (lief)
  • Verrassend
  • Is een beetje nutty/nuts
  • Heeft een eigen karakter en
  • Er zit af en toe een slok alcohol in ;=)
Een hilarisch YouTube 'sherry filmpje voor de moeders' is er ook nog. Kijk maar eens op https://m.youtube.com/watch?v=2GYCSA_YeKM
 
In de eerste instantie doet dit brood je denken aan een krentenbrood of muesli-bolletje. Maar we hebben het verder opgetut (net zoals vele vrouwen en moeders dat doen…). Hoe dan? Door er sherry in te gebruiken. Niet alleen om de rozijnen in te weken, maar ook voor een subtiele smaaktoevoeging die uitmondt in een volle(re) smaak. Helaas (voor sommige moeders) is de alcohol allang verdampt….Sorry! Maar – bijkomend voordeel – is dat de kinderen het nu ook kunnen eten….
 
In ons brood komt de lichte zoetheid niet van de suiker maar van de sherryrozijnen en van…..Engelse marmelade. Gek he? En over gek gesproken, dit brood wordt rijkelijk gevuld met amandelen voor de nutty component. Om extra eigen karakter te ontwikkelen gebruiken we als basismeel een mengsel van gebuilde tarwe en volkoren roggemeel.

Ons sherry rozijnenbrood is het lekkerst wanneer het op dezelfde dag gegeten wordt. We weten wel dat moederdag op de zondag valt, en daar is het zeker ook uitstekend voor. Waarom? Je kunt het in de oven even opwarmen en/of het maakt de meest fantastische toast voor het zondagochtend-ontbijt-op-bed. Om dit een onvergetelijke ervaring te maken, serveer je het met boter en jam of marmelade. Zelfs Nutella is yammie. Tevens is dit brood goddinelijk (ja, ja, we blijven op de moeder-thema hameren) met kaas (jong, belegen of oud) en/of roerei.

 
Hoe dan ook, pas op voor je bedlakens: toastkruimels, plakkerige jam en Nutella kunnen voor onvergetelijke nachten zorgen….kriebelende en plakkerige ;=)))
 
Sherry rozijnen brood met thee Sherry rozijnen brood met thee
Sherry rozijnen brood met thee Sherry rozijnen brood met thee

€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt

 
 
* 1e-vrijdag-van-de-maand glutenvrij brood: Mega-meerzadenbrood (a.k.a The Brick of Baksteen) 
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
 
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat. Dan ruikt je hele huis van geroosterde noten. Mjam!
 
Mega-meerzaden GV2

€9,75 voor ca 900g

 
 
* Moederdag Ma-tisserie: Chocolade chip blondies met sesam
Nederland kent een hoog gehalte blonde dames, en dus blonde moeders. Vandaar deze week de ‘blondies’ (excuses voor alle brunetten, zwartharigen en rooien…!). 
 
Brownies zijn alom bekend, en onze chocolade cheesecake brownies zijn altijd populair bij de caterings. Blondies zijn minder beroemd, maar toch onwijs lekker. Een vanille-cake bezaaid met pure chocolade, sesampasta (tahin) en afgetopt met een snufje Maldon zeezout. Mjam, mjam. 
 
€4,50 voor 6 goede blokken
 
 
* Vrijvanallesbehalvesmaak Ma-tisserie: Botox blokjes (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij maar smaak-VOL)
Deze sappige citroen-amandel cake puilt uit van leeftijds-tartende en huidverbeterende vitaminen. Perfect voor een moederdag assortiment in plaats van anti-rimpel crèmes vol ingrediënten die je niet eens kan uitspreken.
 
De cake z’n warme glow komt van de kurkuma die ook nog eens een lading ontstekkingremmers in zijn mars heeft: zeer goed voor krakende botten en een fiets-huid (wind-en-koude-en-regen-en-zon….in een uur tijd). 
 
Wij gebruiken amandelmeel – vandaar dat het een glutenvrije cake is – en amandelen zijn erg voedend. Ze zitten bakkenvol vitamine E, dat ook wel de beauty vitamin wordt genoemd. En die vitamine E pleegt oorlog tegen vijandige vrije radicalen die je huid bombarderen. Ook zit het amandelmeel boordevol magnesium die goed zijn voor de bloedsomloop.

Misschien valt het je op dat er kleine gaatjes aan de oppervlakte van de cake zitten? Dat is voor een citroen-honing drizzle die we er overheen kwasten wanneer de cake warm uit de oven komt. Dat drenkt dan lekker door zodat het nog sappiger wordt. Je zou eventueel je familie dit weekend ook wijs kunnen maken dat dit de gaatjes zijn van de botox naald…
 
Kortom, met de vele schoonheidscomponenten die huid- en gezondheidsbevorderend zijn (mooi woord voor Scrabble), dan hebben jullie misschien hetzelfde dilemma als Jayne: moet ik het Botox blokje nou opeten….of rechtstreeks op mijn gezicht smeren?

 
Botox blokjes2 Botox blokjes2
Botox blokjes2 Botox blokjes2
€4,50 voor 6 blokken
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem sept2018_2

€3,75 per brood (ca 650 gram)

 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.