Nederland kent een hoog gehalte blonde dames, en dus blonde moeders. Vandaar deze week de ‘blondies’ (excuses voor alle brunetten, zwartharigen en rooien…!).
Brownies zijn alom bekend, en onze chocolade cheesecake brownies zijn altijd populair bij de caterings. Blondies zijn minder beroemd, maar toch onwijs lekker. Een vanille-cake bezaaid met pure chocolade, sesampasta (tahin) en afgetopt met een snufje Maldon zeezout. Mjam, mjam.
€4,50 voor 6 goede blokken
* Vrijvanallesbehalvesmaak Ma-tisserie: Botox blokjes (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij maar smaak-VOL)
Deze sappige citroen-amandel cake puilt uit van leeftijds-tartende en huidverbeterende vitaminen. Perfect voor een moederdag assortiment in plaats van anti-rimpel crèmes vol ingrediënten die je niet eens kan uitspreken.
De cake z’n warme glow komt van de kurkuma die ook nog eens een lading ontstekkingremmers in zijn mars heeft: zeer goed voor krakende botten en een fiets-huid (wind-en-koude-en-regen-en-zon….in een uur tijd).
Wij gebruiken amandelmeel – vandaar dat het een glutenvrije cake is – en amandelen zijn erg voedend. Ze zitten bakkenvol vitamine E, dat ook wel de beauty vitamin wordt genoemd. En die vitamine E pleegt oorlog tegen vijandige vrije radicalen die je huid bombarderen. Ook zit het amandelmeel boordevol magnesium die goed zijn voor de bloedsomloop.
Misschien valt het je op dat er kleine gaatjes aan de oppervlakte van de cake zitten? Dat is voor een citroen-honing drizzle die we er overheen kwasten wanneer de cake warm uit de oven komt. Dat drenkt dan lekker door zodat het nog sappiger wordt. Je zou eventueel je familie dit weekend ook wijs kunnen maken dat dit de gaatjes zijn van de botox naald…
Kortom, met de vele schoonheidscomponenten die huid- en gezondheidsbevorderend zijn (mooi woord voor Scrabble), dan hebben jullie misschien hetzelfde dilemma als Jayne: moet ik het Botox blokje nou opeten….of rechtstreeks op mijn gezicht smeren?
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
€3,75 per brood (ca 650 gram)