SINTERKLAAS vrijdag 3 december 2021

Lieve BakBuren

We hebben een kijkje mogen nemen in het Grote Boek van de Goedheiligman (jazeker, die met die puntmuts), en het lijkt alsof jullie allemaal soort van braaf zijn geweest dit jaar….Dat geloven wij niet helemaal (of zelfs helemaal niet…) maar als het bij de Sint staat geschreven dan moet het waar zijn, toch?

We hebben ook flinke discussies met de Sint en alle hulppieten gehad over wat ze allemaal dit jaar in ons assortiment wilden hebben. Ook gezien de persconferentie van  afgelopen vrijdag – en de Sint wilt zich toch goed aan alle regels houden. Onze Bakdag valt deze vrijdag op 3 december – net op tijd, omdat velen van jullie Sinterklaas ergens anders dit komende weekend (aangepast) gaan vieren. 

We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
Dus zonder te veel poespas, als Hofleverancier van Sinterklaas op de Breek, is hier dan ons speciale ‘Assort-Sint-ment’: 
*Het ‘gast’ brood: Knoflook-peterselie brood (‘Social Distancing’ brood)
Een brood dat je helpt om 1,5 m afstand te houden! Maar zonder mondkapje, dat dan weer wel!
Daar wilde de Sint extra opletten dit jaar. Jazeker. Maar om alle Pieten proberen dat te herinneren valt zwaar tegen…
Een heerlijk aanwezige milde knoflook smaak, maar niet zo overdreven dat je mond er droog van wordt (zoveel knoflook zit er nou ook weer niet in hoor). Dit brood ruikt verrukkelijk. Van dichtbij én van een afstand ;=)
Maar zorg aub dat je partner ook een hapje neemt. Want social distancing in de slaapkamer moeten we juist niet hebben dit weekend…..
€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
De Sint is een groot fan van dit brood. Deze Baksteen doet hem denken aan al die schoorstenen. En als je honderden jaren oud bent zoals de Sint dan is het niet alleen de schoorsteen die soms verstopt raakt…De Sint wordt dan ook ontzettend blij van de bijkomende darmbevorderende werking van dit brood ;=)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
 
Mocht je dit weekend Sint gaan vieren met je 4 toegestane gasten boven de 12 jaar, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Als toast is het ook nog eens fantastisch uit de broodrooster of van de grillplaat.
€9,75 voor ca 900g
* Sint Patisserie: Wortel-walnoot tulbandjes

Vies, eh?! Worteltjestaart…. Nee, niet als je het paard van Sinterklaas bent. Jayne vroeg aan Sjoerd hoe dat paard eigenlijk heet, en na een paar flauwe grappen over schimmel en iets dergelijks, hebben we het gegoogeld. Het ‘nieuwe’ paard van Sinterklaas (Ozo Snel) wil ook wel eens wat (lekkers).

Dus voor Ozo Snel hebben we wortelcake gemaakt. Dan krijgt dat arme beest ook weer eens wat anders. Wortelcake is tegenwoordig alombekend (vooral in hippe koffie tenten), en onze variant is heerlijk: een luchtige cake, gekruid met kaneel en met stukjes walnoot erin voor een extra crunch. We maken ze in de vorm van een tulbandje. Dit symboliseert (heeeeel losjes én met een paar borrels op) een schoorsteen….al die kado’s moeten door dat gaatje in het midden….

Wortelcake tulbandjes 2021_3 Wortelcake tulbandjes 2021_3
Wortelcake tulbandjes 2021_3 Wortelcake tulbandjes 2021_3

€4,95 voor 4 tulbandjes

 

 

* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Gezonde chocoladefudge met crunchy pinda’s (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij én vegan)
De Sint heeft af en toe een gezonde oprisping, en vooral omdat hij bij de kwetsbare groep ouderen behoort in dit Corona-tijdperk. Dus hij vroeg aan ons om iets vrijvanalles (behalve smaak uiteraard) te verzinnen om jullie én te verwennen én toch gezond te houden voor het komende jaar. We zijn zelfs uit onze klompen geschoten om deze traktatie ook vegan te maken. Poe poe he. Dat vonden de Pieten erg hip en trendy. 
Als het idee van healthy fudge te raar voor woorden klinkt – omdat fudge meestal vol boter en suiker zit – laten we je dan meteen maar gerust stellen…Er zit niks gezonds-en-raars in! Geen boerenkool, geen tofu en geen avocado. 
Gewoon echte pure chocolade, dadels en kokosmelk. Het is een smelt-in-je-mond, bevredigende traktatie in plaats van eentje waarvan de Pieten zo hyper van worden vanwege dat suiker-shotje. Dan vergeten ze nog sneller dat ze van de Sint (en de OMT) afstand moeten houden.
Als je de zoet-zoute combinatie van chocolade en pinda’s lekker vindt (denk maar aan die pindarotsjes, oh yeah), dan zul je zeker gek zijn op deze fudge. Extravagant, deeply chocolately en een schot in de roos voor wanneer je even iets zoets wilt scoren bij de Sint…maar dan met een gerust hart. 
We leveren deze in 4 machtige blokken met het advies om deze in kleinere stukken of driehoekjes te snijden. 
Waarom? Want, zoals Mae West dat goed verwoordde, ‘Too much of a good thing…can be wonderful‘. Omdat deze fudge makkelijk een week goed houdbaar is in de koelkast wil je misschien more of a good thing …en dus toch die extra portie inslaan. Je zult ons dan zeker oneindig dankbaar zijn. You’re welcome. Hi hi…
€3,95 voor 4 machtige blokken
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed. En het maakt ook nog eens fantastische toast en croutons; deze laatste voor bovenop soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van dat beetje roggemeel.
Rogge zuurdesem nov 2021_6

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.