Ons ♥Valentijnsdag♥ assortiment voor deze week wordt:
* Het Valentijnsbrood: Brioche met cranberry's en chocolade
Mocht je iets spannends in huis willen halen voor dit weekend, look no further. Onze heerlijke brioche wordt overheerlijkerderder gemaakt door het toevoegen van een handvol cranberry's en 70% pure chocolade.
Een beetje zuur (=cranberry's) en een beetje zoet (=chocolade), net zoals het leven…en de liefde.
Dit eet je het best naakt – het brood bedoelen we hè… Een bammetje au naturel, misschien nog een beetje warm zodat de chocolade zachter is, is eigenlijk traktatie genoeg. Met een likje boter zal je in de zevende hemel zijn. Voor extra spanning en a walk on the wild side, probeer dan die Engelse apart-toch-goede-combinatie-voor-chocolade…een plakje kaas.
Deze week ALLEEN als busbrood te verkrijgen (bolletjes worden te droog, vinden wij).
€4,95 per busbrood (ca 550 gram)
* Het 'gast' brood: de beste BuisloterBakery brioche
Boterig, sappig, zacht, luchtig….We hebben het niet over je partner, maar over brioche. Duuhhhh. Samen met croissants zijn ze het summum van Franse viennoiserie.
In de loop van onze bak-jaren hebben we een paar brioche recepten versleten. Een paar jaar geleden heeft Jayne een nieuwe brioche aanpak geprobeerd (gebruik gesmolten boter en zet de hele boel een nacht in de koelkast) en de resultaten waren uitmuntend. Dit was – en nog steeds is – onze allerlekkerste brioche. Tot nu toe. Oh zo zacht, sappig, boterig met net de juiste hoeveelheid honing (in plaats van suiker) om het een zoete kietel te geven.
Mocht je deze verrukkelijke brioche deze vrijdag bestellen, mogen we dan een beetje bazerig zijn? Gebruik deze brioche niet alleen bij het Valentijnsontbijt s’il vous plaît. Ondanks zijn lichte zoetigheid gaat het prima met de meeste belegsoorten, inclusief foie gras (alsof je dat in huis hebt…) en pâtés, mocht je in het sexy Franse stramien willen blijven. Bovendien kun je gewoon terugvallen op lekker Nederlands zijn en het besmeren met pindakaas of Nutella ;=) Met een plak jonge- of belegen kaas is het onverslaanbaar. En als je twijfelt wat je er nog meer op kunt doen …dan bien sûr is beurre beurre en nog meer beurre erop altijd goed…Volgens onze chefkok Sjoerd is brioche een chefs droombrood: het maakt de beste boterhammen, tosti’s en wentelteefjes (dat is pain perdu in het Frans, maar geen turning bitches in het Engels… Hi hi hi). Wentelteefjes is/zijn een hint voor het ontbijt op bed of voor de liefdes ontbijt-brunch van zondag als je je lief wilt verrassen, op een leuke manier dan…en pas op voor kruimels tussen de lakens hè, anders is de romantiek snel verdwenen….
Deze week ALLEEN als busbrood te verkrijgen (bolletjes worden te droog, vinden wij).
€4,75 per busbrood (ca 550 gram)
* Patisserie: Sinaasappel-marmelade tarte
€3,95 per 1/4 punt tarte, of €14,50 per hele tarte (hele tarte doorsnede is 23cm)
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood