Vrijdag 1 maart 2019

Lieve BakBuren

Oh wat een weer!
Met zulke frisse en zonnige dagen merken we niet alleen dat de natuur ontwaakt, maar de mensheid ook.
Opeens krijg je zin om dingen te doen en het lijkt alsof meer mogelijkheden zich openbaren dan tijdens die grijze-dagen-periode.
Vanuit deze opgewektheid hebben we ons aanbod voor deze week verzonnen.

Ons de-lente-komt-er-aan assortiment voor deze week wordt:

* Het ‘gast’ brood: Lente kruidenbrood
Dit brood zit vol voorjaarskruiden.
Aan de foto’s te zien lijkt dit brood heel eenvoudig. Daarmee bedoelen we eigenlijk dat er niet zo veel aan te zien is. In tegenstelling tot onze ‘normale’ broden, zit het niet bomvol olijven, tomaten, zaden of pitten of brokken kaas, maar het zit wel bomvol smaak. Vooral dankzij al die verse kruiden.
Het is een licht volkorenbrood dat nog luchtiger wordt door het toevoegen van yoghurt. Bovenop zitten havervlokken om een interessant contrast te geven – als ze tenminste niet wegwaaien in onze heteluchtovens – net zoals een foute toupet tijdens een waaierige strandwandeling.

Dit is het perfekte gezelschap voor zowel bij een weekendontbijt/brunch als in je broodtrommel. Het gaat uitstekend met allerlei eiergererchten, vleeswaren en gerookte zalm. Het geeft ook een eigentijdse twist aan tosti’s, en is goed dompelbaar in kruidige olijfolie maar ook stevige soepen mochten de lente avonden een beetje te snel afkoelen.

Lente kruidenbrood bolletjes Lente kruidenbrood bolletjes
Lente kruidenbrood bolletjes Lente kruidenbrood bolletjes
€4,75 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)


* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).
Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.

Mega-meerzaden GV4 Mega-meerzaden GV4

€9,75 per Brick (ca 900 gram)


* Patisserie: Peer, gember en sesam cake
We hebben allemaal onze fettishes.
Sjoerd z’n fettish voor boter, boter en nog meer boter is jullie wel bekend.
Maar wisten jullie dat Jayne een fettish voor gember heeft?

Deze cake – die ergens tussen een cake en een Engelse sponge pudding valt (de cake is dus best sappig/moist) – bevat weinig boter (jammerrr Sjoerd), suiker en bloem – maar wel veel fruit in de vorm van peren. Met de toegevoegde oosterse smaken van gember (oh yeah, roept Jayne) en licht geroosterde sesamzaden is deze cake blijmakend. Niet alleen heeft het de belofte van lente met zulke sappige vruchten, maar de gember en sesam zullen je opwarmen mocht het kwik te snel dalen.

Enne…als dit niet genoeg was, is dit de eerste keer dat deze cake in ons bak-assortiment verschijnt. Het is een luxueuse traktatie wanneer je het warm serveert met opgeklopte slagroom. Feest!

Peer  gember & sesam cake1 Peer  gember & sesam cake1
Peer  gember & sesam cake1

€3 per 1/4 cake; €11 per hele cake; 23cm doorsnede

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem maart2018_1

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.