Vrijdag 10 september 2021

Lieve BakBuren
 
Deze week hebben we een Indian Summer met een korte oprisping van het warme weer. Dat gaf ons meteen een mooie leidraad voor ons menu voor deze week.
We hebben deze week een soort plattelands boerengevoel omdat we in ons assortiment de kruiden (salie en rozemarijn) én appels uit eigen tuin gebruiken. BA(c)K to Nature, BA(c)K to Basics. We zouden zomaar in een reality tv show kunnen optreden ;=)
 
We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
 
Ons Indian-summer assortiment wordt:
 
 
*Het 'gast' brood: Barbecue brood met spelt en salie
Dit weekend zou misschien de laatste kans dit jaar zijn om én droog én aangenaam in je achtertuin te zitten. Voor de barbecue-fans zou het de perfecte mogelijkheid zijn om de barbecue nog één keer af te stoffen en toch dat fikkie erin te steken. Maar met of zonder barbecue zou dit brood natuurlijk ook perfect passen bij al je andere weekendplannen. 
 
Een licht volkorenbrood vol uien en een grote handvol gehakte salie. Dit wordt allemaal opgenomen door een sappige broodkruim dat bestaat uit volkoren speltmeel en gebuild tarwemeel. Beiden zijn EKO en beiden zijn van Nederlandse bodem. Een sneetje is het perfecte gezelschap voor eieren (gekookt, gebakken, omeletten en roerei), opgebakken champignons, avocado, hummus en alle kaas-soorten. We zouden pindakaas deze week maar even overslaan…
 
Mocht je de barbecue willen aansteken, dan is ons barbecue brood onverbeterlijk met een burger, worst en zelfs gegrilde groenten. Denk dan aan onze bolletjes die fungeren als uitstekende ‘burger buns’. Met mayo, ketchup, Dijon mosterd en wat sla. Of gewoon als plakje rechtstreeks op de barbecue. Dan komt de grillsmaak er ook nog bij om de verrukkelijkheid nog meer op te krikken. Maak hier een broodje kaas van en leg die op het bbq-rek totdat de kaas een beetje smelt….voilà! Een bbq kaas-ui tosti. Deze laatste werkt ook uitstekend zonder barbecue – gewoon in een koekenpan met een beetje boter of olie. Tosti-hemel! 
 
 
€4,95 per busbrood, artisanale freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) –geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt
 
 
*Patisserie: Appelkruimelcake met rozemarijn

Soms vergeten we dat appels eigenlijk een herfstvrucht zijn. Dit omdat ze het hele jaar door in elke supermarkt te koop zijn. Maar iedere september zijn we toch blij verrast wanneer we uit ons raam kijken en we zien onze twee appelbomen 'hoog zwanger' van al die appels. 

Dus deze week, lokaler dan dit gaat het echt niet worden :=) De appels in deze appelkruimelcake én de rozemarijn komen vanuit onze eigen achtertuin. Gaaf toch? 

Een boterige sponscake bodem met blokjes appel, een laag appelblokjes daar weer bovenop, en dan nog eens een kruimeltopping met een vleugje rozemarijn. Rozemarijn klinkt misschien een beetje als een wild card. Maar appels en rozemarijn zijn goede smaakpartners, maar dan vooral bij varkensvlees. (En nee, we hebben geen loslopende varkens in onze achtertuin..). Deze combinatie werkt voortreffelijk in deze cake. Warm uit de oven, ga je vanzelf kwijlen……..Verrassend lekker, bijzonder smaakvol en een aantal dagen goed houdbaar zodat je hier het hele weekend van  kunt genieten.

Appel & rozemarijn kruimel cake2 Appel & rozemarijn kruimel cake2
Appel & rozemarijn kruimel cake2 Appel & rozemarijn kruimel cake2

€4,50 voor 6 blokken

 

*Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem juni2016_8

€3,95 per brood (ca 650 gram)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.