Vrijdag 12 juli 2019

Lieve BakBuren
 
De schoolvakanties kloppen aan het eind van deze week weer aan de deur. Dan vertrekken vele bakburen meteen naar de (hopelijk) zonnige bestemmingen om vakantie te vieren.
Het leuke van de zomervakantie is dat wij de hele zomer door blijven bakken. (Wij gaan pas met vakantie vanaf half-september tot half-okotber). Omdat er minder bakburen zijn kunnen we meer ingewikkelde broden en patisserie maken zonder die alombekende tijdsdruk van grote hoeveelheden.
Dus voor de BreekBlijvers, maak je borst maar nat, want we hebben al wat heerlijkheden op het oog en achter de hand!

Ons school-vakanties-zijn-er-bijna assortiment voor deze week wordt:

 
 
* Het 'gast' brood: Zonnige pittenbrood
Zonnige dagen vragen zonnig brood! Vandaar ons zonnepittenbrood deze week voordat velen van jullie naar zonnige bestemmingen vertrekken.
Wij merken aan onze bak-mammas en bak-pappas dat ze een beetje op hun tandvlees lopen aan het eind van dit drukke schooljaar. Dus voor iedereen die nu weinig pit heeft na zo’n pittige tijd: ons vol-met-pitten-brood is de perfecte oplossing!

Behalve plentypitten zit er deze week ook biologisch Nederlands gebuild tarwemeel en haver in ons brood. Plus een klein beetje honing.
Dit brood kan echt met alle soorten beleg, zowel hartig als zoet. Je voelt je direct gezonder als je er al naar kijkt met al die goede ingrediënten.
Dus als je deze week voelt dat je energie en puf op een laag pitje (sorry, allemaal open doelen voor woordspelingen deze week) suddert, pep je dan op met ons zonnige pittenbrood.

 
€4,95 per brood of 8 bolletjes (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt deze week
 
 
* Patisserie: Traditionele Engelse Victoria sponge cake met aardbeien en slagroom
Deze cake werd vernoemd naar de Britse koningin Victoria, die hier graag een puntje van lustte bij haar afternoon tea.
Eigenlijk is dit dé quintessential traditionele Engelsecake. De ronde cake wordt eerst horizontaal doormidden gesneden en dan weer aan elkaar ‘geplakt’ (vandaar de naam sandwich) met jam en goede stevige slagroom. Wij doen een tikje extra moeite door er ook nog wat seizoensvruchten tussen te doen: aardbeien om de Wimbledon strawberries & cream na te bootsen. Hoeveel luxe en verwennerij kun je hebben?!

Normaal gesproken zijn de Victoria sponge cakes rond de 20cm in doorsnede, maar dat vinden we eigenlijk te groot om in de bakkerij te verkopen Dus, slimmerds die we zijn, hebben we kleintjes kunnen maken van 9cm doorsnede. Die zien er aantrekkelijk en hanteerbaar uit, en ze zijn groot genoeg voor 2 personen als dessert of 4 personen voor bij een bakkie.
Enne….wanneer je ze opeet, neem er dan een kopje thee bij – het liefst met melk – en zeer belangrijk…….pink omhoog tijdens het drinken :=)

 
Vic sponge juni15
€4 voor de cake gevulde met slagroom, jam & vruchten
Elke cake is 9cm doorsnede; genoeg voor 2 personen als dessert of 4 voor bij een kopje thee
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Rogge zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem jan2017_2

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.