Vrijdag 12 november 2021

Zoveel wind, regen, koud weer en strengere Corona-maatregelen in aantocht, vraagt om een sterke bak-aanpak. Daar zijn wij voor :=)

Dus deze week hebben we allerlei lekkere dingen om jullie op te vrolijken. Dit niet alleen voor wanneer je nat geregend bent (voor de derde keer die dag), maar om je op te peppen voor het geval dat we (weer) steeds minder mogen. Dan heb je tenminste iets om naar uit te kijken ;=)

En even herinneren dat komende donderdag 11 november is (=Sint Maarten). Dus een friendly reminder om snoepjes in huis te halen voor al die zingende kinderen die langskomen.

We zullen je bestelling aan de deur overhandigen in een tasje of zakje. Betaling is liefst met een tikkie, achteraf.
Ons opvrolijken-en-oppeppen assortiment voor deze week is geworden:
*Het ‘gast’ brood: Uitwaai-uienbrood met haver en appel

Dit is precies het soort brood dat je graag wil eten na het uitwaaien op het strand of  op de dijk. En, als het kan, het liefst voor een open haard. 

Het is een brood dat je nou typisch in zo’n gezellige Engelse pub kan tegenkomen als onderdeel van de (Ploughman’s) lunch. Boter erop, misschien een plakje kaas en/of wat vleeswaren. Biertje (een pint hè) erbij (maar geen Corona-bier aub…). 

Dit hartige gistbrood is een tongstrelende ervaring voor je smaakpapillen. Het is een brood dat je koestert vanaf je eerste hap: een kleine crunch van de zonnebloem- en pompoenpitten. Daarna een zachte contrast van appelstukjes en fluweelzachte uien. Alles wordt bij elkaar gebracht in dat stevige ‘gezonde gevoel’ dankzij een flink schep havervlokken – en een flinke slok bier.

Ons uitwaaibrood gaat uitstekend met allerlei soorten hartig beleg, maakt verrukkelijke lekkere toast (uiteraard met boter erop) en gaat super met stevige soepen. Heerlijk met een plakje kaas en/of vleeswaren en/of gerookte zalm. Biertje – of soepje – erbij…en alle problemen waaien dan weer over….

Uitwaaienbrood3 Uitwaaienbrood3

€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of artisanale freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?
 
 
* Patisserie: Fudgy walnoot espresso shortbread
Deze fudgy walnoten espresso shortbread loopt altijd storm, zoals hete broodjes over een toonbank. Een krokante shortbread (zandkoekje) bodem met daar bovenop een laag zachte fudge-achtige vulling vol walnoten en espresso koffie. Om het nog even af te toppen, drizzelen we er ook nog gesmolten pure chocolade overheen in de stijl van Jackson Pollock….of van een vijf-jarige die aan het vingerverven is. 
Deze blokjes blijven dagenlang goed en je kunt ze opeten zoals ze zijn, of ‘oppimpen’ tot een dessert met fruit, roomijs en/of slagroom. Tjakka!
€4,50 voor een zakje/bakje vol blokjes
* Vrijvanallesbehalvesmaak patisserie: Good-for-the-Soul-brownies (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij maar oh zo smaak-VOL)
Een brownie die niks bevat? Hoe is het mogelijk?
Veel oefenen…heuuuul veel oefenen.
De weg naar een smakelijke brownie – die niet alleen glutenvrij is maar ook nog eens suikervrij én lactosevrij – is een lange weg geweest. Jayne heeft regelmatig testjes gedaan die nooit ons bakkerij-menu hebben gehaald. Voor goede redenen. Erg alternatieve recepten zoals zoete aardappel brownies, zwarte bonen brownies en miso brownies waren allemaal, stuk voor stuk, net zo onsmakelijk als ze klinken ;=(
Maar de aanhouder wint. Deze brownies zijn zoooooo lekker dat ze onze volvanalles brownies in de schaduw zetten. En dat zonder schrikbarende ingrediënten. Ze zijn gemaakt van dadels, pure chocolade, eieren en een handvol walnoten. Super eenvoudig maar onwijs lekker. 

€4,95 voor 6 blokken

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en ‘naakt’ is ook goed. En het maakt ook nog eens fantastische toast en croutons; deze laatste voor bovenop soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van dat beetje roggemeel.
Rogge zuurdesem nov2021_1

€3,95 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.