Vrijdag 12 oktober 2018

Lieve BakBuren

Is het je ooit opgevallen dat oktober de enige maand is die een ‘k’ heeft?
Dat pikken wij deze week op om baksels voor jullie te maken waar iets met een ‘k’ een ingrediënt is.

Ons oKtober assortiment voor deze week is

* Het ‘gast’ brood: K3 brood
Geen zingende meisjes hier!
Ons K3 brood heeft niks te maken met de oude groep van blonde en rooie moppie’s uit Vlaanderen en NL. Nieuwe groep gevormd en dat is dan weer helemaal top voor al die vaders die hun kindertjes zo graag naar de concerten meenemen….
Nee, K3 is onze afkorting voor een sappig (en grappig) brood met komijn, koriander en kardemom.

De aromatische kruiden in dit brood zijn zeker niet te overheersend trouwens. Er zit een mengsel van zowel gemalen komijn als komijnzaden, gemalen koriander en kardemom in. Het brood zelf is deels volkoren en deels gebuild tarwemeel, met karnemelk om alles met elkaar te blenden (klinkt als een cocktail, hik!). We hebben dit geprobeerd met kaas (geiten, jong belegen en room), zalm, vleeswaren, eieren en een gevulde salade. Allemaal zeer geslaagd. En mocht het weer een beetje fris worden dan zal dit perfekt zijn voor bij een verwarmend soeppie.

K3 brood heel K3 brood heel K3 brood heel
€4,50 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram)


* Patisserie: Appel kaneel tulbandjes
De patisserie laat deze week ook weten dat de herfst er is: tulbandjes met appel en kaneel. Zachte cakejes in de vorm van een tulband (kugelhopf) en gevuld met appels en een vleugje kaneel. Denk appel gebak ontmoet cake. Yummie. Een is genoeg voor een persoon als dessert, maar je mag (niet verplicht) ze ook in tweeën snijden om te delen met iemand voor bij de koffie of thee. Ze blijven een aantal dagen langs vers, dus je kunt hier het hele weekend zoet mee zijn. Ze hebben wel magische krachten want ze blijken zeer gemakkelijk te verdampen….

Appel-kaneel tulbandjes1 Appel-kaneel tulbandjes1
€2,50 voor 2 stuks


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_2
€3,50 per brood

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.