Vrijdag 13 april 2018

Lieve BakBuren

Hebben jullie last van paraskevidekatriafobie?

Komende vrijdag wordt vrijdag de dertiende….oooo jeeeee…..en paraskevidekatriafobie is een angst voor vrijdag de dertiende. Hoe je dit vloeiend uitspreekt hebben we geen idee.
Sommige mensen hebben zo’n probleem met vrijdag de dertiende dat ze op die dag niet eens het huis uit durven te gaan.
Jammer voor jullie, maar je zal toch je bestelde lekkere brood moeten komen ophalen! Wij gaan hoogstwaarschijnlijk komende vrijdag overdag zelf ook het huis niet uit, niet vanwege de angst maar vanwege al onze bakwerkzaamheden!

Duim je voor ons dat er geen stroomstoring komt …?

Ons Friday-the-thirteenth assortiment is dus geworden:

* Het ‘gast’ brood: Bier brood
‘Biertje anyone?’
Het is al langer bekend dat bier wordt gebruikt als een andere vorm van gist om brood te laten rijzen, maar het is echt te lang geleden dat wij het voor het laatst hebben gebruikt om een brood mee te bakken. De resultaten zijn erg lekker.
Ons bierbrood is een simpel maar veelzijdig brood en het bier geeft een heerlijke zachte struktuur. Het brood zal je (hopelijk) blijven verrassen in hoe het over de dagen veranderd van smaak; de biersmaak wordt ronder en zachter en het is verrukkelijk met hartig beleg zoals koude gezouten boter, plakjes kaas en gerookte zalm. Het gaat ook prima met zoet beleg maar de combi van jam en bier is misschien niet voor iedereen….

Bierbrood1 Bierbrood1

€4,50 per per busbrood/bolletjes (ca 600 gram)


* Patisserie: Fudgy walnoten espresso shortbread (SUIKERVRIJ)
Deze fudgy walnoten espresso shortbread loopt altijd storm, net zoals hete broodjes over een toonbank. Een krokante shortbread (zandkoekje) bodem met daar bovenop een laag zachte fudge-achtige vulling vol walnoten en espresso koffie. Om het nog even af te toppen drizzelen we er ook nog gesmolten pure chocolade overheen in de stijl van Jackson Pollock….of een vijf-jarige die aan het vingerverven is.

Het blijft dagenlang goed en je kunt het opeten zoals het is, of ‘oppimpen’ tot een dessert met fruit, roomijs en/of slagroom. Wat dit extra verrassend maakt is dat het suikervrij is dankzij een beetje kokosbloesemsuiker en een beetje honing. Perfekt voor iedereen die binnenkort wil dat dat leuke korte zomerbroekje/bikini/rokje/jurkje goed past….ja ja, lieve bakburen de zomervakantie klopt al weer bijna aan de deur! Begin je je daar alvast op voor te bereiden?

Fudgy walnoten espresso shortbread4 Fudgy walnoten espresso shortbread4

€4 per zakje/bakje


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem maart2018_2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.