Vrijdag 13 maart 2020

Lieve BakBuren

 

Even een persoonlijke vraag….
Heb je last van friggatriskaidekafobie oftwel paraskevidekatriafobie?

Komende vrijdag wordt vrijdag de dertiende en beide lange woorden betekenen een angst voor vrijdag de dertiende. Wordt het een griezeldag? Of gruwelijk leuk?

Sommige mensen hebben zo’n probleem met deze Friday the Thirteenth dat ze op die dag niet eens het huis uit durven te gaan. Wij gaan hoogstwaarschijnlijk komende vrijdag overdag ook het huis niet uit. Niet vanwege de angst maar vanwege al onze bakwerkzaamheden… Hi hi!

Deze week hebben we een assortiment samengesteld om je beschermen tegen vampieren en allerlei andere bijgeloven.
Het wordt dus zeker de moeite waard om thuis te blijven – niet alleen vanwege al dat bijgeloof maar gewoon omdat je al dat lekkere brood op tijd op moet komen halen!

 
Duim je voor ons dat er geen stroomstoring komt …?
 

Ons vrijdag-de-dertiende assortiment voor deze week wordt:

 

* Het ‘gast’ brood: Knoflook-peterselie brood

Gemaakt met lokale Beemster knoflook. Ruikt verrukkelijk. Een heerlijk aanwezige milde knoflook smaak, maar niet zo overdreven dat je er ‘s nachts wakker van wordt met een een mond zo droog dat het op een kamelenoksel lijkt (Engelse uitdrukking…).
Maar er is genoeg knoflook aanwezig om je te beschermen tegen de vampieren op deze vrijdagavond. Zorg dat je partner ook een plakje neemt, anders zullen het niet alleen de vampieren zijn die wegblijven uit je slaapkamer…..

Knooflook peterselie brood nov2015 Knooflook peterselie brood nov2015

€4,95 per busbrood/freeform/8 bolletjes (ca 600 gram) 

 

* Patisserie: Sinaasappel Madeleines

Volgens bijgeloof, als je wilt dat iemand verliefd op je wordt, dan geef je hem of haar een sinaasappel. Dat blijkt te werken. 
Als je jouw oogappel een zakje van onze kleine Madeleine cakejes in de vorm van een schelp geeft, dan ben je bijna verzekerd dat hij/zij op je zal vallen. Die zijn zooooo lekker. En we doen er 13 in een zakje – een bakkersdozijn – gewoon, omdat het vrijdag de 13e is.

Madeleines1 Madeleines1
Madeleines1 Madeleines1

€4 voor een zakje van 13 stuks

 

* Vrijvanalles EN vegan patisserie: Gezouten chocolade taart (NIEUW!)

Een fluweelzachte chocolade-kokosmousse op een haver-amandelbodem met chocolade chips. Machtig en prachtig!
Met een sprinkle grof zeezout bovenop, want zout houdt de duivel op afstand. En deze taart is duivels delicieus.

€4,25 voor 2 tranches (ieder tranche is 4 x 9 cm)

 

* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood

Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Regge zuurdesem ergens

€3,75 per brood (ca 650 gram)

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.