Vrijdag 15 mei 2020

Lieve BakBuren

De warme zonnige dagen van de laatste tijd doen ons denken dat de zomer nu om de hoek te komt kijken. Met lekkere Hollandse aardbeien in de winkel konden we de verleiding niet weerstaan om deze te verwerken in ons assortiment van deze week. Zouden we deze zomer met vakantie kunnen? Dat is nu de hamvraag….

 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen. Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. no cash please.
Enne, kom het liefst alleen om je bestelling op te halen, het is net als boodschappen doen in de supermarkt in deze aparte tijden.
 

Ons de-zomer-kijkt-om-de-hoek assortiment van deze week is geworden:

* Het ‘gast’ brood: Walnoot moutbrood
Een brood dat overal inzetbaar is! Dit is een licht volkorenbrood, gemaakt van gebuild tarwemeel met een vleugje moutmeel waarin veel walnotenstukjes zijn verwerkt. Een walnotenbrood dat echt naar walnoten smaakt, en dat vind je niet meer zo gauw tegenwoordig.
Dit is onvoorstelbaar smakelijk met allerlei kaassoorten. Blauwe kaas is een aanrader (denk kaasplank in een chique restaurant) net zoals een stuk echte Engelse Cheddar.  Eigenlijk passen alle belegsoorten uitstekend bij dit brood: vleeswaren, vis en eieren, maar ook met sjem, stroop, pindacheese of gewoon gezouten echte beurre. En als toast….knettergek. Wil je een aparte tosti maken? Dat is met dit brood succes verzekerd.
 
Walnoot mout 2018_4 Walnoot mout 2018_4
Walnoot mout 2018_4 Walnoot mout 2018_4
€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) – geef aub aan bij je bestelling of je busbrood of bolletjes wilt
 
 
* Patisserie: Aardbeien, amandel en beurre noisette taart
We vinden dat deze taart de belichaming van de zomer is: licht, sappig en vrolijk makend. We hebben een chique beurre noisette (da’s bruine boter in het Nederlands, maar dat bekt niet zo lekker) toegevoegd aan het beslag, samen met amandelmeel. We merken dat deze twee ingrediënten de smaak van de aardbeiden echt versterken.
Jayne halveerde meteen de hoeveelheid suiker van het oorspronkelijke recept, dus het eindresultaat is ook niet al te zoet.
Hoe kun je dit het beste serveren? Met een bolletje goede vanille roomijs om lekker af te koelen en….verse aardbeien natuurlijk…Een glaasje prosecco daarnaast zou ook niet mis zijn.
 
€3,95 per 1/4 punt taart; €14,50 per hele taart (hele taart doorsnede is 23cm)
 
 
* Het gluten-vrije-derde-vrijdag-van-maand brood: Multizadenbrood
Dit viel zo in de smaak toen het net 'nieuw' in ons assortiment in januari kwam, dat we het snel weer van stal wilden halen.
Een glutenvrij brood dat doet denken dat het een 'normaal' glutenvol brood is. Jayne weet wanneer het een winnaar is, omdat Sjoerd dan vraagt, 'Dit was toch niet je glutenvrije testje?' TisWelLekkerHoor…zoiets…
 
Bomvol lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten, is dit een groot brood. Het weegt bijna een kilo! Met als basis volkoren rijstemeel en een beetje gist om het te laten rijzen, bakken we dit in onze langwerpige 'Brick' broodvormen van 24 cm.
Een bammetje van dit brood smeekt om belegd te worden. Onze favoriet op dit moment is een klodder (zelfgemaakte) mayonaise met een plak komijnekaas of gerookte zalm daarop. De kruim is stevig genoeg om allerlei belegsoorten te kunnen dragen, van hartig tot zoet en van droog tot nattig. Oh happy day! happy mei!
 
€8,95 per langwerpig brood (900+ gram)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem juni2016_9
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.