Vrijdag 22 mei 2020

Lieve BakBuren

Donderdag is het Hemelvaartsdag, dus hoeven we niet ver te zoeken voor een thema voor deze week. Een hemels assortiment voor Hemelvaartsdag dus.

 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen. Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. no cash please.
Enne, kom het liefst alleen om je bestelling op te halen, het is net als boodschappen doen in de supermarkt in deze aparte tijden.
 

Ons hemelse-Hemelvaartsdag assortiment van deze week is geworden:

 

* Het ‘gast’ brood: Parmezaan-chilibrood
Donderdag stijgt het kwik – net zoals Jezus al die jaren geleden, hi hi…
Maar in het weekend daalt het (het kwik dan hè) weer een beetje. Dus een kietel chili zou dan zomaar aan de orde zijn…dachten wij. Sowieso wilden we gewoon een smoes hebben om weer eens een kaasbrood te bakken.
 
In dit zachte luchtige brood is de  Italiaanse Parmezaanse kaas vergezeld van iets dat nog pittiger is qua temperament: chili. Kortom: een likkebaardend broodje dankzij de zoute umami (ja ja) smaak van de Parmezaan.
Het brood heeft een licht rode kleur – door die een klodder tomatenpuree –  die ons doet denken aan de mooie zonsondergangen die we straks gaan krijgen deze zomer. Er zit een snuf (en geen snufje, en niet te spicy) chilivlokjes in. Wees niet bang: het is zeker geen hete chili-klap, maar een kietel. Je hoeft de brandweer echt niet te bellen…anders is een glaasje melk hier blijkbaar het beste hulpmiddel voor.
 
€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram) –geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, freeform of bolletjes wilt
 
 
* Patisserie: Hemelse vlierbloesem citroencakejes
Het verschijnen van de bedwelmende geurende vlierbloesem in het park is voor ons altijd het teken dat de zomer begint.
 
Deze schattige sappige citroen cakejes krijgen een drievoudige shot vlierbloesem – eerst een goede slok vlierbloemsemsiroop in het beslag; daarna wordt er een citroenmengsel overheen gekwast wanneer de cakejes warm uit de oven komen. Wanneer ze zijn afgekoeld pijpen we er slagroom bovenop en tenslotte decoreren we alles met een takje echte Buiksloterbreekse vlierbloesem. Oh yeah! 
De cakejes smaken net zo verfijnd en heerlijk als ze eruit zien.
 
We maakten deze voor de eerste keer in mei 2018 om het huwelijk van Prins Harry te vieren. Maar….die waren zo populair dat Jayne meer dan 90 minuten bezig was om alle rozetjes (21 per cakeje) te pijpen…en ze kreeg regelmatig kramp in haar handen totdat ze klaar was met het 1200ste rozetje : =)
Gezien onze Corona-bakstand tegenwoordig – het duurt 2 uur om alle bestellingen in te pakken -  doen we er deze week 3 of 4 grotere rozetten bovenop!
 
Elke cakeje is ongeveer 8x4x6 cm en is ruim genoeg voor 1 persoon. Je kunt ze ook in plakjes snijden (zie foto’s) om te delen met je gasten.
We leveren deze aan per drie stuks per bestelde portie. Daar is niks symbolisch of dubbelzinnigs achter te zoeken – het is simpelweg een aesthetisch-praktische reden: onze gebaksdoosjes zijn van zo’n grootte dat 2 cakejes er een beetje heel erg te weinig in lijken te zijn, en 4 stuks passen niet. Dus is het drie geworden. Mocht je er dus al eentje onderweg naar huis opeten, dan kan je volhouden daar er maar twee in het bakje zaten….
 
€3,95 voor 3 stuks
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt, dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!).
Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd). Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem sept2018_2
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.