Vrijdag 17 februari 2017

Lieve BakBuren Happy Valentijnsdag vandaag ♥

Ja hoor, daar zijn we weer!
Wat ontzettend leuk om weer terug in het bak-zadel te zijn :=)
Met Jayne d’r schouder/arm/hand gaat het redelijk, en we kijken beide enorm uit om komende vrijdag jullie allemaal weer te zien. Nogmaals bedankt voor alle berichten, kaartjes, lieve woorden, bloemen en advies over fysiotherapeuten. Tijdens de pittigere dagen heeft Jayne hier veel aan gehad (en dus Sjoerd ook!).

Omdat we drie weken dicht zijn geweest hebben we de 1e-glutenvrije-vrijdag-van-de-maand gemist op 3 februari. Dus deze vrijdag voor al zijn fans, hebben we het glutenvrije mega-meerzaden Brick/Baksteen toch nog in ons assortiment.
Als gastbrood is er een walnoot brood en voor de patisserie onze likkebaardende pinda,dadel & chocolade kruimel blokjes. Een beetje chocolade rond Valentijnsdag kan nooit kwaad. Toch?

Ons weer-aan-de-bakslag assortiment voor deze week wordt:

*
Het ‘gast’ brood: Walnoot brood
Dit is een licht volkoren brood van gebuild tarwemeel, waarin veel stukjes walnoten zijn verwerkt. Een walnotenbrood dat echt naar walnoten smaakt, dat vind je niet meer zo gauw tegenwoordig.
Dit is onvoorstelbaar smakelijk met allerlei kaassoorten (blauwe kaas is echt een aanrader) als beleg. Het gaat prima met vleeswaren, vis (gerookte zalm, yam yam) en eieren, maar ook met jam, stroop, en gewoon gezouten roomboter. Wil je een aparte tosti maken? Dan is met dit brood succes verzekerd. Kortom: een brood dat overal inzetbaar is.

Walnoot brood doorgesneden

€4,95 per busbrood (ca 600 gram) – alleen als busbrood te krijgen deze week (Jayne gaat nog geen bolletjes draaien!)


* Patisserie: Pinda, dadel & chocolade kruimel blokjes
Is het je wel eens overkomen – op een feest of zittend voor de buis – dat je een handvol pinda’s neemt en dan ook nog eens handvol chocolade?
(Zeg aub ‘JA’ anders voelen wij ons echt wereldvreemd, ha ha)
Het is niet alleen de combinatie van zout-dan-zoet dat dit een winnaar maakt, maar ook de crunch van de pinda’s en de hit van de chocolade.
Bak-slimmerds dat wij zijn, we gebruiken al deze eigenschappen in onze verrassende patisserie voor deze week.

Voor de crunch hebben we niet alleen pinda’s maar ook een kruimelige topping en een krokante koekjesbodem. De chocolade hit komt van, wel, (melk)chocolade (duhhh) en wat cacao, het zoute van de pinda’s en het zoete van de dadels en de sinaasappel.
Ondanks dat de naam je doet denken dat dit een suikerbom is, ligt de verrassing verborgen in zijn verrukkelijkheid: het is ook nog bijna suikervrij….De dadels, melkchocolade en sinaasappel zorgen ervoor dat deze patisserie vanzelf al zoet genoeg is. Er was alleen een klein beetje lichte bruine basterdsuiker nodig om dit helemaal perfekt op smaak te brengen. Echt…. Een heeeellll klein beetje maar…. !

Pinda, dadel & chocolade kruimel blokjes2  Pinda, dadel & chocolade kruimel blokjes3 

€4 voor 6 blokjes


* Het gluten-vrije brood: Mega-meerzaden brood
Ja hoor, daar is ie weer! ‘The Brick is back’. Tjakka!
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ (of Brick) genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).

Mega-meerzaden GV2

€9,75 voor 800g+ brood


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit brood helpt je door je dagelijkse werkweek heen te komen. Iets ‘normaals’ voor alledaags gebruik. Niet dat we ons zuurdesem ‘gewoon’ zouden durven te noemen, want dat is het zeker niet….maar dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken: met hartig of zoet beleg. En het maakt ook nog eens fantastische toast.
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje toegevoegd roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_1

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.