Vrijdag 19 april: Paas assortiment

Lieve BakBuren
 
Het is alweer Pasen, en de Paashaas komt komende vrijdag zeker bij ons langs!
 
We hebben een smakelijk (groot!) aanbod samengesteld dat ook een aantal dagen goed houdbaar is zodat je ze ook voor het Paasontbijt kan gebruiken – voor glutenvollers en glutenvrijers gelijk.
Dat wordt uitbuiken komende zondagmiddag en dan een flinke wandeling gaan maken ;=)
 
Ons Paashaas assortiment voor deze Goede Vrijdag is dus geworden:
 
*Het ‘traditionele Engelse Paasbrood: Hot Cross Paasbrood
In Engeland zijn ‘Hot Cross Buns’ een traditie op Goede Vrijdag. Hot Cross Buns zijn een soort luxe krentenbolletjes, met bovenop een kruis (zie foto’s) om de kruisiging te symboliseren.
Onze versie zit vol met gedroogde vruchten, geconfijte sinaasappelstukjes en met een smaakt-naar-meer ondertoon van kaneel, plus stukjes verse appel. Ze zijn heerlijk zacht en de lichte zoetigheid komt voornamelijk van alle gedroogde vruchten die er in zitten.
 
We maken voor jullie niet alleen de traditionele buns (bolletjes) maar ook een Hot Cross busbrood!
Busbrood?? Dat bestaat helemaal niet in Engeland….Jaynes overgroot-oma’s zouden zich omdraaien in hun respectievelijke graven. Zo’n busbrood maken we dus echt echt echt echt alleen voor jullie hoor! De NL markt wil ook graag strakke plakjes brood kunnen snijden…. Ahum.
 
Op Goede Vrijdag eten de Britten ze ‘gewoon’ (meestal met zachte boter erop) of getoast (en dan met nog veel meer boter! Tjakka!). Maar ze zijn ook lekker met een plakje kaas. Vroegâh, jawel, werden ze rechtstreeks uit de oven gegeten, nog heet, vandaar de naam.
En, Hot Cross Bun heeft niks te maken met Hete Kruizen voordat je het vraagt…. ;=)
 
€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram) 
 
 
* Patisserie: Citroen & maanzaad Paas-nestjes
We willen jullie best ontlasten……Het was zeer verleidelijk om iets met chocolade te maken. Maar toen dachten we er nog eens goed over na: er worden in deze dagen al zoveel chocolade eitjes naar binnen gewerkt, dat we beter totaal iets anders zouden kunnen gaan bakken. Iets fris en lente-achtigs. Goed idee toch?
Dit is dus onze Bakken voor de Buren oplossing om jullie  wat rust te geven voor – of na – de chocolade overdosis. Noem het een lente schoonmaak voor je smaak papillen….
 
Deze Paas nestjes bestaan uit een lichte cake in de vorm van een aantrekkelijk tulbandje. De 'zingy' citroen kietelt je tong en het maanzaad geeft iets van een knisperigheid. We gaan ze niet volspuiten met slagroom, drizzlen met chocolade of een icing eroverheen lepelen. We laten ze gewoon ‘puur’ zodat jullie de eigen creativiteit erop los kunnen laten,
Maar……we zullen er hoogstwaarschijnlijk wel wat Paas-eitjes bij doen….van chocolade…
 
 
€4,95 per 4 nestjes
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem juni2016_7
 
€3,75 per brood (ca 650 gram)
 
 
* Het gluten-vrije-derde-vrijdag-van-maand brood: Haver honing  brood
Dit is een glutenvrij toppertje van ons dat je nergens anders zal vinden behalve hier aan de Breek! Een glutenvrij brood dat smaakt als een normaal ‘gluten-vol’ volkoren brood.
Als je het niet zou weten, dan zou je het niet eens merken. Als bak-alchemisten voelt het alsof we het geheim gevonden hebben om lood naar goud te transformeren.
 
Dit is een gistbrood gemaakt met havermeel. Dit meel heeft van zichzelf al een zoetige koesterende smaak. Een drizzle honing accentueerd dit verder. We voegen ook lijnzaden en chiazaden toe om de struktuur van normaal brood na te bootsen. En met de aanwezigheid van gist – zoals in echt brood – rijst het deeg ook nog een beetje. Het resultaat….verrekte fantastisch.
 
Ondanks de honing is dit geen ‘zoet’ brood. Het gaat uitstekend met kaas, zalm, eiergerechten, hummus, guacamole, pindakaas, jam….Kortom, een perfekt brood als basis voor al je hartige en zoete beleg behoeftes op de Paashaastafel dit weekend, maar dan glutenvrij. Echt.
 
 
€4,95 per busbrood (ca 520 gram)
 
 
* Glutenvrije patisserie: Rozen en pistache cakejes
Perfekt voor mooie Pasen lente weer!
Rozenwater, pistache noten en amandelen verplaatsen je meteen naar een Bedouin tent in het midden van de woestijn….of naar de Pijp in 020, hi hi.
Deze bijzonder smakelijke cakejes zijn toevallig ook nog eens volledig glutenvrij. En ooooooh zo lekker.
We maken cakejes van 5cm doorsnede: die zien er aantrekkelijk en hanteerbaar uit. Je kunt zonder te veel schuldgevoel zo’n cakeje makkelijk in je eentje verorberen.
We maken ze extra bijzonder met opgeklopte slagroom, voordat we er rozenblaadjes overheen strooien met extra pistachenoten. Romance ten top.
 
GV cakeje
€3,95 voor 4 cakejes (5cm doorsnede; een aantal dagen goed houdbaar in de koelkast).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.