Vrijdag 2 juni 2017

Lieve BakBuren

Zomer is er! En hoe. Warm, heet, nat – echt NL dus.
De zon maakt iedereen meteen vrolijker en gelukkiger – dat, en ook nog eens dat er nog een lang weekend (Pinksteren) aankomt. Dit alles zet ons automatisch in een feestelijke stemming om jullie weer te verwennen….

Ons gast brood wordt deze week het Hollandse kaas brood. Op verzoek van meerdere BakBuren. Feest!
We horen een groot gezamenlijk gejuich binnenkomen via ons keukenraam. Dat betekent dat Jaynes schouder/arm nu dusdanig goed hersteld is dat ze weer in staat is om zorgeloos bolletjes te draaien.
Onze patisserie zijn zomerse vruchten tulbandjes gevuld met mascarpone-crème fraîche vulling. Die zijn hemels lekker. Voor Brick fans is het weer de eerste-vrijdag-van-de-maand voor de maandelijkse retour van het mega-meerzaden glutenvrije brood. En, last but never least, ons vaste brood, het rogge zuurdesem. Dit is altijd een feest waard.

Ons zomer-is-hier assortiment van deze week is dus geworden:

* Het  ‘gast’ brood: Hollandse kaas brood
Joepie, daar is ie weer! Dit gistbrood zit vol blokjes belegen Hollandse kaas. En wanneer we schrijven ‘vol blokjes kaas’ dan is dat ook precies wat we bedoelen: er zit echt veel kaas in. We hebben er ook wat kruiden aan toegevoegd. Dat geeft wat aantrekkelijke groene spikkels die goed afsteken in een zee van gele tinten van (gedeeltelijk gesmolten) kaas blokjes. En de geur….als je vrijdag langs het bakhuis over het Vikingpad loopt, dan zal je dit zeker kunnen ruiken. Je maag gaat dan vanzelf knorren. Maar dat wordt dan dus wel even wachten tot 17u wanneer de ophaaltijd ingaat ;=) Dit is onvoorstelbaar lekker – lichtwarm te eten, koud, in de broodrooster voor een ‘bijna tosti’ of als je nog over hebt – een dag later.

Hollandse kaas brood heel2 Hollandse kaas brood gesneden

Hollandse kaas bolletjes 

€4,95 per busbrood/8 bolletjes (ca 600 gram) 

Mocht je beslissen om bolletjes te bestellen, dan krijg je de uitgevloeide gesmolten kaas (zie foto) er ook bij om weg te snacken. Die krokante stukjes zijn altijd het lekkerste, toch?


* Het
glutenvrije Mega-meerzaden brood
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten. Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel. Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed).

Mega-meerzaden GV2  Mega-meerzaden GV1

€9,75 voor ca 900g


* Patisserie: Zomerse vruchten tulbandjes
Wat een traktatie!
Cakejes in de vorm van een tulbandje gevuld met mascarpone-crème fraîche en daarna versierd met sappige verse zomerse vruchtjes.
En als dat niet genoeg is kun je kiezen uit de naturel versie of de versie au chocolat. We verkopen ze deze week per stuk dus je mag je helemaal uitleven met je eigen samenstelling. Summer here we come :=)

Zomerse tulbandjes4  Zomerse tulbandjes1

Zomerse tulbandjes5  Zomerse tulbandjes2

€1,50 per tulbandje (1 is genoeg voor 1 persoon als dessert of voor 2 personen bij de koffie/thee)
Geef aan bij de hoeveelheden of je naturel of chocolade willen bestellen (een mix is ook prima)


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem nieuw4

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.