Vrijdag 9 juni 2017

Lieve BakBuren

We hebben een exotisch-geinspireerd assortiment voor jullie deze week!
Onze patisserie van Caribische kokos blokjes zet je meteen in gedachten op een paradijselijk eiland. Ons gast brood is een aanrader voor een zomers etentje in de tuin: het zwarte peper brood gaat uitstekend bij de barbecue en is verrukkelijk met roomkaas, zalm en eiergerechten. Ons vaste brood, het rogge zuurdesem is overal thuis. Dus dat worden smullende avonden dit weekend. Nu even het weer mee hebben….

Ons exotische-geinspireerd assortiment van deze week is dus geworden:

* Het ‘gast’ brood: Zwarte peper brood
Een zacht luchtig donker brood met een onderliggende 'kick' van zwarte peper. Of het een kick of een tickle is mag je zelf beslissen.
Het bevat roggemeel én gebuild tarwemeel. Die twee samen leiden tot een bijzondere zachte kruimel. Er zitten ook venkelzaden en karwijzaden doorheen die een bijzondere smaak geven, en dat zorgt dat je het echt niet kunt laten bij maar een plakje….

Mocht het dit weekend een beetje lekker weer zijn dan zul je dit brood heel dankbar zijn. Dit is het perfekte brood voor een zomerse middag of avond in de tuin. Het is verslavend wanneer het gegeten wordt met gerookte zalm, zachte roomkaas of een eiersalade. Heerlijk bij een stukje vlees direkt heet van de barbecue, met ketchup of mayo die door het warme vlees druppelt en dan langs je kin. Hi hi..

Zwarte peper brood

€4,25 per per busbrood of 8 bolletjes (ca 600 gram) 


* Patisserie: Caribische kokos blokjes
Deze blokjes kunnen je zomaar meenemen op reis (in gedachten dan) naar een Caribisch eiland. Een krokante deeg bodem met een dikke laag verkoelende kokoscreme en een hint limoen. Bovenop gemalen kokos en – karamba – je ligt op een zonovergegoten strand, met palmbomen om je heen onder een strak blauwe hemel. En dat vanuit je stoel in Amsterdam Noord :=)
Net zoals goede fantasieen blijven deze blokjes een paar dagen lekker en zijn net zo sappig.

Coconut custard blokjes3 Coconut custard blokjes2

€3,50 voor 6 blokjes.


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.