Vrijdag 26 mei: Hemelvaartsassortiment

Lieve BakBuren

Donderdag is het Hemelsvaartsdag. Weer een goede smoes voor ons om een leuke draai aan ons assortiment van de week te geven!

Met onze patisserie hebben we iets om je in de hemel(vaart) te brengen: een abrikozen wolken taart. En om jullie goed met beide benen op de Breek-grond te houden hebben we als tegenhanger dan een robuust degelijk lijnzaad brood als gast brood,. En, last but not least, ons vaste brood, het rogge zuurdesem. En die is altijd goed.

Ons Hemelvaart assortiment van deze week is dus geworden:

* Patisserie: Abrikozen wolken taart
Je kent het vast wel. Je zit in het vliegtuig, kijkend en dromend uit het raam. De strakblauwe lucht en die witte wattige wolken. Heb je ooit de gedachte gehad om jezelf in dat uitnodigende wolkendek te willen storten? Hoe het zou voelen om in zo’n fluffy omhelzing opgevangen te worden? Uiteraard doe je dat niet, maar toch is het idee erg verleidelijk. Wel, lieve BakBuren, deze taart is zo’n verlangen, maar dan vertaald naar een gebak. En veel veliger ook nog ;=)

Dit licht zomers dessert bestaat uit een wolkendekmengsel van zachte ricotta kaas, amandelmeel en frisse citroenrasp-en-sap. Bovenop liggen verse sappige in-seizoen abrikozen. Ohhh diepe jaloezie dat de abrikozen wel bovenop dat wolkendek kunnen liggen!

Maar dat is niet alles: deze taarten-reepjes zijn de stuff of dreams. Je weet dat wanneer je de volgende dag probeert een droom te herinneren de droom enigzins verandert. Herken je dat? Zo is het ook met deze taart. Wanneer je het op de dag van het bakken (komende vrijdag) vers eet, is het een luchtige cake. Maar wanneer je het overnacht in de koelkast zet en de volgende dag weer probeert dan…..ta daaaa….heb je een totaal ander dessert. De cake verandert en transformeert de zich naar een heel andere – vastere kleffere –  samenstelling. Dat is toch dromerig?

Abrikozen  wolken taart1  Abrikozen wolken taart2
We bieden dit aan als 4 repen: zodat je genoeg hebt om het over een paar dagen te eten want het blijft tenminste 4 dagen goed in de koelkast.
€4,75 voor 4 goede repen (1 is genoeg voor 1 persoon als dessert of voor bij de koffie/thee)


* Het ‘gast’ brood: Lijnzaad brood
Na al dat ‘in de wolken zijn’ van onze patisserie deze week, wilden we wel zorgen dat je ook met beide benen veilig op Breek-grond blijft tijdens dit Hemelvaartsassortiment. Om zeker te zijn dat dat gebeurt hebben we een robuust ‘geaard’ brood verzonnen voor deze week: het lijnzaad brood.
Een verrukkelijk moist brood vol gezondheidskietelende ingredienten zoals haver en lijnzaad en een goede degelijke dosis Nederlands tarwemeel en roggemeel. Na al die spannende/wilden broden die we de laatste weken gebakken hebben, is dit brood refreshing in dat het meer ‘gewoon’ is. Perfekt voor al je beleg van avocado tot zuivel en het is dagenlang goed houdbaar. Mocht lijnzaad nou een beetje geitenwollensokkerig klinken, dan is het misschien handig om te weten dat dankzij die sokken de voeten lekker in contact met de grond blijven ;=) Niks Hemelvaart dan dus!

Lijnzaad brood2  Lijnzaad brood1

€4,25 per brood/8 bolletjes (ca 600 gram) 


* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem juni2016_8

€3,50 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.