Vrijdag 2 oktober 2020

Lieve BakBuren
 
De opwinding stijgt bij ons in huis want Jaynes BAK!boek verschijnt in de loop van deze week in de boekhandels! Officiëel is de uitgavedatum vandaag de 29e september. Ta da da daaaaaaa! ???
 
We hadden vóór Corona dit met een groot feest uitgebreid willen vieren. Iedere bakklant is ons dierbaar en een uitbundige boekpresentatie met drankjes, hapjes, speeches en veel vreugde hadden we op het oog. Met een gastenlijst van 350+ mensen waren we wat van plan…Maar in het huidige klimaat kunnen we de 'officiële' boek launch dit weekend alleen doen met een hele kleine groep mensen. 
Vandaar dat BAK! bij ons thuis gesigneerd beschikbaar is vanaf maandag 5 oktober.
 
Wij zullen onze lading boeken deze week ontvangen. Jayne kan alle bestelde kopieën signeren (dat wordt een dagtaak!) zodat ze dan op te halen zijn bij de eerstevolgende bakdag op vrijdag 9 oktober. Deze vrijdag is je gesigneerde BAK! dus nog niet beschikbaar. 
De actie voor je gratis zuurdesem, gistbrood of portie patisserie is geldig t/m 30 november. Dus geen haast om het meteen in te wisselen hoor…misschien wil je even afwachten om te kijken of je lievelingsbrood of baksel langskomt in de komende twee maanden ;=)
 
Maar terug naar ons bak-assortiment van deze week! Zondag blijkt het wereld dierendag te zijn. En je kent ons ondertussen: zo'n thema is een goede smoes om weer eens iets grappigs en lekkers van te bakken. Volià!
 
Onze Corona maatregelen: 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en aan de deur overhandigen in een tasje.
Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen. No cash please.
Ons wereld-dierendag assortiment voor deze week is geworden:
 
 
*Het 'gast' brood: Zebra brood

Nederland kent zijn tijgerbrood, maar nu komen wij aan met ons zebrabrood. Vol pyjama strepen ziet het er indrukwekkend uit – en het geeft je wel het idee dat je op safari bent, of tenminste op bezoek bij Artis. Een olifant van een brood omdat het best wel groot is én eentje die je niet gauw zal vergeten :=)

Ons zebrabrood bestaat uit een tweekleurig brooddeeg. Beiden zijn gistdegen op basis van gebuild tarwe- en volkoren roggemeel met een snufje karwijzaad. Dat vermengd zich heel subtiel door het brood heen. Het donkere deeg krijgt zijn kleur van een beetje dadelstroop en een schep cacaopoeder (dat je niet proeft in je plakje hoor). Ondanks die ingrediënten is dit echt geen zoet smakend brood. 

Met zebrabrood kun je dit weekend gaan opscheppen aan de ontbijttafel! En ook volgende week op kantoor (of op school) met je bammetjes – want het blijft bijna een week lang goed houdbaar.

Spec-ta-cu-lair met die mooie strepen! 

Zebra brood2 Zebra brood2
Zebra brood2 Zebra brood2
€4,95 per busbrood, 8 bolletjes of freeform (ca 600+ gram): geef je aan bij je bestelling welke je wilt?

 
 
* Patisserie: Bunny bundtjes

Bunny bundtjes of konijnen kugelhopfjes? We konden bijna niet kiezen qua naam. Beiden (bundt en kugelhopf) zijn andere benoemingen voor een tulband. Maar een grappige naam verbloemt de verrukkelijkheid die erachter verschuilt niet: wortelcake met roomkaas topping!

Wortelcake is alombekend (vies eh?), toch is onze variant anders (uiteraard!): een luchtige cake, gekruid met kaneel en stukjes walnoot voor een extra crunch. Ook nog eens goed voor je ogen met al die worteltjes… Bovenop doen we een verslavende roomkaas topping. Als je kinderen hebt, dan is de kans groot dat ze deze bovenkant gewoon aflikken ;=) Mocht je lactosevrij zijn, laat het ons weten – dan laten we de topping weg. De wortelcake zelf bevat geen lactose.

€2,95 voor 2 bundtjes
 
 
* Het glutenvrije Mega-meerzaden brood (a.k.a The Brick of baksteen)
Dit is een giga-brood voor onze gluten-vrijers, zaden-liefhebbers en buren die minder tarwe willen (gaan) eten.
 
Het wordt ook door de fans ‘de baksteen’ of ‘the brick’ genoemd, want het is een groot brood en het weegt best wel zwaar. Het zit vol met zonnebloempitten, lijnzaad, chia zaden, psylliumzaad, walnoten & beetje havermeel.
 
Aan 1-2 plakjes per dag heb je genoeg. Je kunt het (in delen) invriezen, maar je kunt het ook heel lang goed in de koelkast bewaren (na 14 dagen is het nog steeds goed). Mocht je dit weekend een uitgebreide lunch of diner met vrienden of familie hebben, dan is onze Brick een top toevoeging aan de kaasplank. Het toast ook nog eens fantastisch in de broodrooster of op de grillplaat.
 
€9,75 per brood (ca 900 gram)
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_7
€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.