Vrijdag 25 september 2020

Lieve BakBuren

Komende zaterdag – 26 september – is het weer landelijke burendag. Met onze 'bakken van de buren' is deze dag echt op ons lijf geschreven!
Dat betekent dat we een gepast, doch grappig, assortiment hebben verzonnen voor deze vrijdag. 
 
We zullen je bestelling weer in papier inpakken en in een tassie aan de deur overhandigen.
Betaling is: een tikke voor een kwikkie; pinnen, kom binnen.
No cash please.
 

Ons landelijke-burendag assortiment voor deze week wordt:

 
* Het gast brood: 'Social Distancing' brood (knoflook-peterselie)
Een brood dat je helpt om 1,5 m afstand te houden!
Jazeker.
Gemaakt met lokale Beemster knoflook, ruikt dit brood verrukkelijk. Van dichtbij en van een afstand ;=)
 
Een heerlijk aanwezige milde knoflook smaak, maar niet zo overdreven dat je mond denkt dat er droogte ontstaan is. Dat 'fenomeen' ken je toch? Of zoals de Engelsen dat  zo poëtisch verwoorden: 'My mouth feels like the inside of a camel's armpit'. 
Zoveel knoflook zit er nou ook niet in hoor. 
Maar zorg aub dat je partner ook een hapje neemt. Want social distancing in de slaapkamer moeten we juist niet hebben…..
 
 
€4,95 per busbrood, freeform of 8 bolletjes  (ca 600 gram
geef aub aan bij je bestelling of je busbrood, bolletjes of freeform wilt
 
 
 
* Patisserie: Chocolade, rozemarijn en olijfolie cake
Rozemarijn is het kruid van de nagedachtenis. Echt waar. Vooral in deze Corona-tijden is het wel eens leuk om erbij stil te staan en te herinneren hoe lief en aardig je buren kunnen zijn. Met al dat afstand houden, geen verjaardagsfeesten meer thuis vieren, kan dat gevoel van hartelijkheid er bij inschieten. Dit is onze poging om dat eventjes terug te krijgen. Deze cake is heerlijk om samen met je buuf van te genieten met een kopje thee (op gepaste afstand uiteraard), of om een plakje over de heg te geven.
 
Maar bakkers, kom nou toch! Chocolade en rozemarijn??? Ja, ja – we kunnen jullie al horen denken: hebben die twee van nummer 57 deze week een tik van de molen gehad? Nee hoor….dit is een aparte èn fantastisch verrassende combinatie. Elke keer wanneer we dit maken is iedereen er laaiend enthousiast over: deze twee ingrediënten samen is een aangename verrassing. Tjakka!
Dit is een super sappige cake met een gouden kruimel, groen gevlekt van de  rozemarijn en gespikkeld met donkere chocolade. De rozemarijn is hier de ‘wild card’. Het dringt echt op een subtiele wijze in de cake door . Eerst krijg je de aromatische kick van rozemarijn en daarna de diepe tegensmaak van de pure chocolade. Die brengt alles in balans. Oef!
En er zit hier ook nog eens weinig suiker in!
 
 
€5,50 voor een halve cake (12 cm lang; een dikke pond), €10 per hele cake (24 cm lang; dus ruim een kilo…)
 
 
 
* Vrijvanallesbehalvesmaak én vegan patisserie: Supergezonde dubbele chocolade koekjes
Deze koekjes zijn perfect om te delen met je buren! En vooral als zij (of jij) proberen gezonder en bewuster te leven.
 
'Vrij van alles' klinkt al van zichzelf heel gezond, toch? Er zit niets in deze koekjes wat betreft gluten, suiker, lactose of noten. Ze zijn ook nog eens vegan. Ja, ja, we horen jullie jullie al afvragen Gezonde dubbele sjokkie koekkies? Hoe is het mogelijk?!" Uiteraard moet er wel iets in zitten anders zouden we gebakken lucht verkopen. Of aangebakken zaagsel….
Deze koekjes bestaan uit bananen, haver, zonnebloempitten, cacaopoeder, gemalen kokos en goede 70% pure chocolade chips. Hier maken we bolletjes van, drukken ze een beetje plat en bakken ze dan in de oven. Wat leuk is aan deze koekjes, is dat ze je echt voeden. Dus na eentje heb je echt niet zo’n trek om de rest van het pakje – of zakje in ons geval – leeg te snaaien.
 
Super gezonde choc koekjes Super gezonde choc koekjes
Super gezonde choc koekjes Super gezonde choc koekjes

€3,25 voor een zakje van 6 koekjes

 
 
 
* Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.
 
Rogge zuurdesem aug2020_7

€3,75 per brood (ca 650 gram)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.