Vrijdag 21 december 2018

 

KERST BAKKERIJ: openingstijden en aasortimenten
Kerst valt een beetje onhandig voor onze ‘normale’ vrijdag bakdag dit jaar ;=)

We hebben dit jaar besloten om twee keer te gaan bakken:

Vrijdag 21 december – een simpel assortiment, perfekt voor bakburen die vertrekken met de kerstdagen en iets van ons bakkerijtje willen meenemen. Ophaaltijd 17-18:30u (zoals normaal)
Maandag 24 december – een uitgebreider kerst assortiment met gezellige glühwein, sap en hapjes om je in de kerstsfeer te krijgen op kerstavond. Ophaaltijd 16:30-18:30u.

De deadline voor het bestellen voor allerbei is donderdag 13u.

VRIJDAG 21 DECEMBER 2018

We houden het vrijdag heel simpel: ons vaste zuurdesem brood en een patisserie die je tot 5 dagen (dwz de Kerst) goed kunt houden. Perfekt voor bakburen die vertrekken met de kerstdagen en iets van ons bakkerijtje willen meenemen.

 

Patisserie: Winter Wonderland witte cheesecake
Deze zachtromige mousse-achtige cheesecake heeft zijn textuur te danken aan de witte chocolade die door het roomkaas- en slagroommengsel heen gespateld wordt. Als contrast voor deze smooth silkiness is er een krokante koekjes bodem van speculaas. Ondanks al die ingrediënten blijft deze traktatie licht en fris – maar het is niet besteed aan de lactosevrije bakburen deze week ;=)

Onze Winter Wonderland cheesecake kan besteld worden als twee goede tranches (zie foto’s). Dat is genoeg voor 2 personen. Je kunt ook een hele langwerpige taart bestellen (33cm lang) en dat genoeg is voor 8-10 porties.  En het blijft tot 5 dagen goed, mits je het in de koelkast bewaard.

De flexibiliteit eindigt daar niet. We kunnen het helemaal wit leveren– zodat je het zelf kunt versieren met stukjes fruit, compote, jam, marmalade of helemaal niks. Maar wij hebben ontdekt dat een drizzle pure chocolade het naar een andere league tilt… Ja ja… Dat doen we dan dus graag voor je – een goede smoes om een beetje de Jackson Pollack uit te hangen in onze bakkerij vrijdag middag.
Geef je het dus aan of je wil je bestelling met of zonder pure chocolade?

Winter Wonderland witte cheesecake2 Winter Wonderland witte cheesecake2

Winter wonderland witte cheesecake 4 Winter wonderland witte cheesecake 4

€2,95 per 1/4 taart (2 goede tranches); €11 per hele taart (33cm lang; 8-10 porties)- geef aan met of zonder pure chocolade drizzle

 

Ons ‘vaste’ brood: Zuurdesem brood
Dit is ons dagelijkse brood, en terwijl dat misschien heel gewoon klinkt , dit is een buitengewone traktatie – en dat elke dag! Dit is een brood dat je voor alles kunt gebruiken : met hartig of zoet beleg, en 'naakt' is ook goed (we hebben het hier niet over in wat voor staat je het eet – dat moet je zelf weten en wij hoeven niet op de hoogte gehouden te worden over alles!!). Het maakt ook fantastische toast en croutons; deze laatste voor op soepen en salades (tip van chef Sjoerd).
Dit is onze versie van het Franse ‘pain de campagne’ brood dat meer karakter krijgt van een beetje roggemeel.

Rogge zuurdesem jan2017_2

€3,50 per brood (ca 650 gram)

 

Kerstavond 24 december assortiment klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.